Tilbake til mysterieøya

Jules Verne-inspirerte eventyr

Et av de senere årenes mest interessante eventyrspill får en etterfølger.

I 2004 listet eventyrspillet Return to Mysterious Island seg inn på markedet, uten særlig stor fanfare. Det ble imidlertid raskt populært, takket være sitt interessante og overlevelsesfokuserte gameplay.

Øya rammes av en mystisk miljøkatastrofe.

Nå har den franske spillutgiveren Microïds kunngjort Return to Mysterious Island 2. Nok en gang er det Kheops Studio som står for utviklingen, og etterfølgeren kommer til PC og Iphone i mars 2009.

Spillet gir deg nok en gang rollen som Mina, som er strandet på den mystiske øya som huser basen til Jules Vernes fiktive undervannskaptein, Nemo. Helikopteret som kom for å redde henne krasjer, Mina må nok en gang leke Robinson Crusoe for å overleve.

Denne gangen har hun også et nytt problem å hanskes med. En ukjent sykdom sprer seg raskt på øya. Først rammer den plantene, og deretter angriper den dyrelivet. Mina må nå forsøke å finne kilden til sykdommen.

I løpet av spillet må hun blant annet utforske Kaptein Nemos base, og ruinene til en eldgammel sivilisasjon. Til å hjelpe seg har hun den vesle apekatten Jep, og denne gangen kan spilleren selv ta kontroll over Jep, og utnytte seg av apens unike egenskaper for å komme videre.

Som Mina kan du bruke kompliserte verktøy, kombinere objekter og lese dokumenter, mens du som Jep kan utforske områder som er ufremkommelige for Mina, bruke luktesansen for å finne skjulte ting, og kommunisere med andre aper.

Et interessant element er at PC-versjonen og Iphone-versjonen er fullstendig kompatible. Det vil si at hvis du skal ut kan du lagre spillet på PC, fortsette på Iphone mens du sitter på bussen, og så fortsette på PC når du kommer hjem igjen.

Spillet kommer også med onlinebasert datadeling, som lar deg søke hjelp fra andre spillere som er online samtidig.

Siste fra forsiden