Tilbake til Realms of Arkania

Den ærverdig rollespillserien Realms of Arkania er tilbake, men det fjerde spillet i serien kommer til å få et nytt navn.

Realms of Arkania er det tradisjonelle engelske navnet på den tyske rollespillserien Das Schwarze Auge, og nå har den tyske utgiveren Anaconda kunngjort Das Schwarze Auge: Drakensang - det fjerde spillet i serien. Utenfor de tysktalende landene vil spillet droppe Realms of Arkania-navnet, og vil i stedet hete Drakensang: The Dark Eye. Lanseringen er satt til fjerde kvartal 2007, så vi har fortsatt en stund å vente.

Drakensang: The Dark Eye er beskrives som et episk rollespill hvor du får lede en gruppe eventyrere gjennom det rike fantasiuniverset Aventuria. Spillet benytter seg av det samme rollespillsystemet som penn-og-papir-spillene i Das Schwarze Auge-serien, men gjør selvsagt noen endringer for at det skal fungere like godt på datamaskin som det fungerer i "ekte" rollespilløkter.

Verden bringes til live ved hjelp av avansert 3D-grafikk (du kan se det første bildet fra spillet hos RPGdot, og vi loves en mengde fantasifulle omgivelser og intrikate oppdrag. I og med at det har gått ti år siden forrige spill i serien, vil vi nok se en del forandringer, men utviklerne i Radon Labs vil prøve å være så tro mot forgjengerne som mulig.

Historien utvikles av de opprinnelige skaperne av rollespilluniverset, og utviklerne forteller at spillet for øyeblikket er omtrent femten prosent ferdigutviklet. Noen av spillets aspekter er mer ferdige enn andre, og både designdokumentet og historien er komplett, men nå må det jobbes med å fylle den store spillverdenen med liv.

For øyeblikket er spillet kun under utvikling for Windows-baserte PC-er, men utviklerne utelukker ikke at de vil støtte alternative systemer som Linux og Mac. Mer informasjon finner du på spillets forum.

Siste fra forsiden