Tilbake til Tsjernobyl

I S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky får vi oppleve Tsjernobyl-området i den kaotiske tiden før hendelsene i originalspillet.

Computer & Video Games har de første detaljene om S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, det neste Tsjernobyl-spillet fra GSC Game World. Clear Sky foregår i tiden før originalspillet, og utforsker historien til en av originalens hovedpersoner. Du får rollen som en rivaliserende «stalker», og oppdraget ditt er å drepe denne personen.

I følge C&VG består Clear Sky av omtrent femti prosent nytt areal, og femti prosent areal som også var i originalspillet, men som har gjennomgått kraftige forandringer. Den uhyggelige Tsjernobyl-sonen skal være mye farligere enn sist, med ekstremt aktive radioaktive «anomalies» og aggressive villdyr.

Et av hovedelementene i Clear Sky er en krig mellom åtte rivaliserende grupper. Du selv velge hvem du vil slå deg sammen med, og så jobbe sammen med disse for å få has på fiendene deres. Krigen skal visstnok også fortsette selv om du ikke er til stede, og drives dynamisk av spillets kunstige intelligens.

Ellers loves vi en rekke forbedringer i forhold til brukergrensesnitt, kunstig intelligens og fysikk. Nye monstre kan vi også se frem til, og i tillegg er det snakk om en DirectX 10-versjon av spillet, men det virker ikke som denne planen er helt fastspikret enda.

Clear Sky skal i følge planen lanseres i første kvartal av 2008. GSC Game World har allerede lansert et teaser-nettsted for spillet, med noen bilder og litt informasjon.

Siste fra forsiden