Tilbake til Zork

Spist av en grue

Det er tid for å ta nok en tur under jorden, hvor det store, underjordiske imperiet venter.

Zork-serien er en av de eldste spillseriene i verden, og så dagens lys allerede i 1977 – om enn bare på datasystemet til MIT. Folkene bak den originale versjonen startet så det legendariske spillselskapet Infocom, og i 1980 lanserte de den første kommersielle utgaven av Zork.

Return to Zork (1993). «Bildet» i toppen er fra Zork på C64.

Etter en pause på over ti år, er det nå klart for et gjensyn med Zork. Dette gjensynet er imidlertid ikke helt som gamle Zork-veteraner sannsynligvis hadde forestilt seg – mens de klassiske spillene i serien var tekstbaserte (og senere grafiske) eventyr, er dette et nettleserbasert MMO-spill.

Zorks verden har støtt på problemer, og etter en kolaps i aksjemarkedet har selv det mektige Frobozzco blitt tvunget til å sparke ansatte. Du spiller en nylig oppsagt selger som bestemmer seg for å reise ut i det stadig farligere hulesystemet for å lete etter skatter.

Spillet skal være enkelt å lære, og kan spilles uten at du laster ned noe som helst. Fokuset er på et avslappet gameplay for alle typer spillere. Mer informasjon kan du finne på det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden