TimeSplitters 4 til Wii?

Free Radical uttrykker interesse for å utvikle TimeSplitters 4 for Wii.

Det har ikke vært overveldende mange førstepersonsskytespill å velge mellom til Wii, men i det siste har situasjonen bedret seg med spill som Medal of Honor: Vanguard, Red Steel og det kommende Resident Evil: Umbrella Chronicels. Nå er det også et lite glimt av håp for et nytt TimeSplitters til Wii.

Under et intervju med nettstedet Game Informer ble David Doak, kreativ leder hos Free Radicals, spurt om TimeSplitters 4 kan ventes for Wii.

Skjermbilde fra TimeSplitters: Future Perfect til PlayStation 2.

– Jeg tror det er bra å gjøre det, og jeg tror vi har lyst til å slippe det til Wii. Og jeg er sikker på at det er mulig å få til kontroller som funker, svarte Doak.

Doak mener Wii-kontrollen representerer en mulig fallgruve for utviklere. Hvis utviklere er for ambisiøse med de ulike funksjonene på kontrollen kan det bli vanskelig å få til gode løsninger som faktisk virker når man spiller.

– Hvis de bevegelsesgreiene blir lite nyansert eller plagsomt har du allerede tapt. Hvis funksjonen bare er til bry, så ikke bruk den. Det er bedre å lage et spill som er morsomt å spille, enn et spill med funksjoner som ikke virker som de skal, sier Doak.

TimeSplitters er en populær serie førstepersonsskytere med vekt på flerspillerdelen. Serien er kjent for sin humor og mange parodier. Det tredje spillet i serien, TimeSplitters: Future Perfect, hadde også en kraftig forbedret enspillerdel.

Nye parodier står i kø

TimeSplitters 4 er fortsatt på et tidlig utviklingsstadium. Hvilke nye flerspillerfunksjoner det får og om enspillerdelen blir like robust som Future Perfects er uvisst. Uansett loves det mer av TimeSplitters humoren, med nye parodier på filmer og spill.

– Slik som situasjonen er nå har jeg lyst til å gjøre noen spillparodier, men det avhenger mye av hva utgiver har mage til.

Med dette sikter Doak til at parodier kanskje ikke alltid faller i god jord hos alle:

– Det er rart med det. Det er en liten risiko. Selv mener jeg at parodi og satire er noe du burde ha muligheten til å gjøre. Alle liker det og jeg tror det er til nytte for begge parter, siden det er til fordel for det satiren handler om også. Vi får se. Det er det vi har lyst til, men vi får se.

TimeSplitters 4 har foreløpig ingen utgiver. Hvor mange parodier Free Radicals får lov til å fylle spillet med, og hvilke konsoller det kommer til, avhenger av hvem som snapper opp utgivelsesretten.

Siste fra forsiden