To Aliens-spill er forsvunnet fra Steam

Kalkunen Aliens: Colonial Marines er borte kun to år etter lansering.

Aliens Colonial Marines og Aliens vs. Predator er ikke lenger tilgjengelig for salg på Steam. Spillene ble fjernet fra den populære nettbutikken rett før slutten av 2014.

Det er usikkert hvorfor titlene er fjernet fra spillsamfunnet, men spekulasjonene går på at Segas lisensavtale for salg av spillet er utgått. Det som taler imot denne påstanden er at spillene fortsatt er tilgjengelig på Xbox Live og PlayStation Network. I tillegg er Aliens vs. Predator Classic 2000 og Aliens: Isolation fortsatt tilgjengelig på Steam.

Spillere som allerede har kjøpt spillene kan fortsatt spille dem. De er også tilgjengelig for kjøp via andre kilder, som for eksempel Amazon, med koder som kan løses inn på Steam.

Gearbox-utviklede Aliens: Colonial Marines høstet mye negativ omtale etter lanseringen i 2013. Folk var såpass misfornøyde at det første til et massesøksmål mot utviklerne. Heller ikke vår anmelder var særlig begeistret for spillet, og omtalte det som «en upolert og rufsete opplevelse, som i tillegg også rett og slett ser dårlig ut. Om man hadde pusset vekk de skarpe kantene, børstet støvet under teppene, og gitt hele spillet en real ansiktsløftning, ville man likevel stått igjen med et i beste fall middelmådig førstepersonsskytespill».

Aliens vs. Predator. (Bilde: Sega)

Aliens vs. Predator ble utgitt i 2010, og ble bedre mottatt.

Som originalen inneholdtspillet tre forskjellige kampanjer. En som menneske, en som xenomorph (alien) og den siste som en predator. Vår anmelder satte mest pris på å spille som en av de utenomjordiske skapningene.

– Det føles utrolig pirrende å klatre rundt i mørket som en livsfarlig xenomorph, eller sprenge en marinesoldat i småbiter ved hjelp av predatorens mektige skulderkanon, skrev vår anmelder den gang.

Flere spill fjernet

Andre spill, inkludert en bråte med Marvel-titler og Activisions Ice Age 4: Continental Drift: Arctic Games og Famili Guy: Back to the Multiverse, er heller ikke lenger tilgjengelig på Steam. I tillegg er Scott Pilgrim vs. The World fjernet fra digitale butikker på alle plattformer.

Det er ikke uvanlig at spill forsvinner fra Steam. På Steam sitt forum finnes det en tråd med en omfattende liste av spill som er fjernet de siste årene.

Gamer.no har ikke lykkes å få en kommentar fra Sega om denne forsvinningen.

Siste fra forsiden