League of Legends / Telenorligaen

To lag er på desperat poengjakt for å sikre en plass i sluttspillet

Få poeng skiller himmel fra helvete i nest siste ordinære runde av Telenorligaen.

BX3/Riddle/Riot/Gamer.no

Slutten av det ordinære seriespillet i Telenorligaen nærmer seg med stormskritt, og helgas runde settes i gang av kampen mellom BX3 og Riddle. Begge lag er på desperat jakt etter poeng for å sikre seg en av de fire plassene i sluttspillet. Før denne sjette runden er det særdeles jevnt mellom lagene under serieleder nDurance, kun få poeng skiller andreplass og sisteplass. Hvert poeng kan bety forskjellen på en plass i sluttspillet og en plass i nedrykkssonen.

Kampen spilles lørdag 9. april, klokken 18:00. Resten av kampoppsettet finner du på turneringssiden for ligaen.

Tror BX3 vil være ett av lagene som rykker ned

Jungle-spiller i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik tror motstanderne vil være aktuelle for nedrykk.
Mohammed Barzinje

Riddle kapret spillerne som tidligere har vunnet Telenorligaen og spillerne har hatt en snuoperasjon foran seg for å redde en plass i sluttspillet. Etter å ha spilt uavgjort mot sin gamle klubb, Oslo Lions, og seiret over myXMG ligger laget nå på en delt tredjeplass med to andre lag.

Lagleder og Jungle-spiller i Riddle, Adrian «Dipzey» Kjellesvik er skråsikker på seier, både i helgas oppgjør og i et eventuelt sluttspill.

– Vi kommer til å vinne de neste to rundene. Det er noe vi burde gjøre iallfall. Videre er det ikke noen vi er redde for å møte i sluttspillet. Så lenge vi kvalifiserer oss til sluttspillet skal vi greie å komme oss til finalen og forsvare tittelen vår. Ut ifra hvordan vi har spilt sammen den siste tiden er jeg veldig selvsikker.

Spillerne i Riddle spilte mot BX3 allerede i første runde, da de spilte under Oslo Lions-banneret. Den gang endte kampen uavgjort, noe Kjellesvik tidligere har uttalt seg om som en kamp de burde ha vunnet. Spilleren står fortsatt for uttalelsen.

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Eirik Andreas «Oniichan» Paulsen (Top)*
Mads «Madyyy» Larsen (Jungle)
Magnus «Zneaky» Otterdal Hilsen (Mid)
Mathias «Tide» Kurse (ADC)
Oddvar «Arcilles» Jakobsen (Support)

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

* Innbytter

– Siden sist har vi lært oss å spille skikkelig. Vi har en annen spillestil, litt forandringer i stallen og i tillegg har jeg blitt mer komfortabel i Jungle-rollen. Denne gangen vinner vi 2-0.

Han legger til at han ikke har tro på å se BX3 i øverste nivå av Telenorligaen til neste sesong.

– Jeg tror faktisk BX3 er ett av lagene som rykker ned, da de ikke helt holder det samme nivået som resten av førstedivisjon. For øyeblikket ligger svakhetene deres i det individuelle spillet, men dersom de fortsetter å spille sammen kan de definitivt klare å holde seg på et høyt nivå. I dag er de ikke helt der.

Til tross for at det er mange poeng opp til den ubeseirede serielederen nDurance, mener Kjellesvik at hans lag er Norges beste.

– Akkurat nå er vi Norges beste lag. Jeg rangerer oss over selveste giganten nDurance også, og det kommer vi til å bevise i et best av tre- eller best av fem-format.

Les også
Rutinerte spillere representerer Norge i kveldens King of Nordic

BX3 har stor tro på å ta poeng fra Riddle

BX3 spiller helgas oppgjør uten Top Lane-spiller Mikkel «Cloud» Skrede. Valget av innbytter landet på lagets egen analytiker, Eirik Andreas «Oniichan» Paulsen. Support-spiller Oddvar «Arcilles» Jakobsen kan fortelle Gamer.no at laget ikke ser på dette som et problem.

– Jeg tror ikke at bruken av en innbytter vil ha den aller største innvirkningen på kampen. Oniichan spilte på laget før han valgte å gi seg, så han er kjent med både laget og spillestilen vår. Skulle det påvirke kampen, tror jeg det vil ha noe med hvordan han håndterer Top Lane tidlig i spillet å gjøre.

Support-spiller i BX3, Oddvar «Archilles» Jakobsen har tro på at laget kan ta minst en omgang mot Riddle.
BX3

Om helgas oppgjør sier Jakobsen til Gamer.no at han, til tross for stor respekt for Riddle, har tro på at laget kan ta både en og to omganger mot Riddle.

– Kampen mot Riddle kommer til å bli svært vanskelig, ettersom de har fått en ny stall. Da vi spilte mot spillerne deres i første runde, spilte vi uavgjort, så vi er selvsikre på at vi kan vinne minst en omgang dersom vi spiller opp mot vårt beste. Den gang vant vi en av omgangene fordi vi hadde en bedre sammensetning av helter og et bedre lagspill. Det er ingen hemmelighet at spillerne som da spilte for Oslo Lions ødela for seg selv. Vi hadde aldri en ledelse, men de klarte rett og slett ikke å avslutte kampen, noe som gav oss en vei tilbake.

– Kan det gjenta seg nå på lørdag?

– Dersom vi fokuserer på vårt eget spill burde vi klare å ta en eller to omganger mot Riddle.

Som en motpol til Kjellesvik og hans tro om et nedrykkstruet BX3, har Jakobsen øynene rettet mot sluttspillet.

– I første omgang er målet vårt å nå sluttspillet. I tillegg til oss i BX3, tror jeg Riddle, nDurance og Celestial Gaming vil være med inn i sluttspillet.

Kampen mellom BX3 og Riddle kan du se på GamerTV lørdag 9. april klokken 18:00.

Siste fra forsiden