To Mega Man-spill til PSP

Capcom har kunngjort at spillhelten Mega Man ikke bare får ett, men to nye PSP-spill i tiden som kommer.

Mega Man er en spillhelt som har overlevd fra tiden da Duke Nukem var i 2D og Giana Sisters herjet Europa, og nå får han to nye spill til PSP - Mega Man: Powered Up og Mega Man Maverick Hunter X. Førstnevnte er en ny og moderne utgave av det originale Mega Man-spillet til NES, mens det andre er en ny utgave av Mega Man X, som debuterte på SNES. Begge kommer i salg tidlig i 2006 i Nord Amerika, og kommer forhåpentligvis også til vår del av verden etter hvert.

Mega Man: Powered Up foregår i en nær fremtid, hvor Dr. Light og vitenskapskollegene hans har laget menneskelignende roboter for å forbedre menneskehetens livskvalitet. Alt går bra helt til onde Dr. Wily tar kontroll over en mengde av roboter med det uhyggelige mål for øye å ta over hele planeten. Den eneste som kan redde verden er en hushjelpsrobot som heter Mega Man.

Spillet er et klassisk sideskrollende actionspill hvor Mega Man må skli, skyte og hoppe seg gjennom en serie stadig mer utfordrende brett, som hvert avsluttes med en stor kamp mot en eller annen robotsjef. Brettene kan spilles i hvilken som helst rekkefølge, og du får så mange forsøk du trenger til å fullføre dem. Etter hvert som du fullfører brettene får du ekstra våpen og bevegelser, som du igjen kan bruke for å gjøre andre brett lettere å komme gjennom (eller til nå skjulte områder i brett du har spilt gjennom tidligere).

PSP-versjonen kommer blant annet med modernisert kartdesign, forbedret musikk og grafikk, og nye filmsekvenser. I tillegg får du en karteditor som du kan bruke til å lage dine egne kart. Du kan også laste ned og spille kart laget av andre spillere. Dessuten får du muligheten til å spille som åtte av sjefsfiendene i spillet (inkludert to nye).

Mega Man Maverick Hunter X bygger på Mega Man-motoren, men legger til en haug nye fiender, miljøer og gameplayfunksjoner. Året er 21XX, og en mystisk robot som heter X (jepp) har blitt brukt som modell for en ny rase roboter som kalles Reploider. Disse har nå snudd seg mot menneskene. Nå må X og hans allierte kjempe mot Reploidene, som planlegger å ødelegge hele menneskeheten.

PSP-versjonen kommer med ny grafikk, og her skrytes det blant annet av karakterer i 3D. Dessuten får vi en ny kampanje, hvor vi spiller X sin hovedmotstander, Vile. Vi får også en spesiallaget animasjonsfilm som forteller om Mega Man-universet og hva som skjedde før hendelsene i Mega Man X.

Siste fra forsiden