Intervju

League of Legends - Ninjas in Pyjamas

To nordmenn fronter NiPs nye «superlag»

«Nukeduck» og «K0u» ønsker å kjempe mot Europas beste før året er omme.

Nordmennene Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (t.v.) og Tri Tin «K0u» Lam former nytt lag sammen.
Riot Games, stillbilder fra LCS-sending

Dette er nye Ninjas in Pyjamas:

Alexey «Alex Ich» Ichetovkin (Top) Tri Tin «k0u» Lam (Jungle) Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm (Mid) Aleš «Freeze» Kněžínek (ADC) Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez (Support)

De to norske League of Legends-talentene Erlend «Nukdeduck» Våtevik Holm og Tri Tin «K0u» Lam skal spille sammen på Ninjas in Pyjamas nye lag. Med seg har de tre andre anerkjente spillere; Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez, Alexey «Alex Ich» Ichetovkin og Aleš «Freeze» Kněžínek.

Den svenske organisasjonen bekreftet lagoppstillingen på torsdag og meddelte samtidig at alle spillerne har fått tilbud om å flytte inn i Ninjas in Pyjamas' spillhus i Sverige. Der bor allerede Nukeduck sammen med Mithy og Freeze, ettersom de tre var en del av Ninjas in Pyjamas forrige lagoppsett. 16 år gamle K0u planlegger å flytte inn om kort tid, men Alex Ich ikke har noen umiddelbare planer om å flytte inn med resten av laget. I stedet flytter han til Sverige sammen med familien sin i nærheten av lagets spillhus.

Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm fortsetter som NiP-spiller.

– Vi er veldig glade i NiP og de har vært en god organisasjon for oss. Da vi fant ut at vi ville spille på lag sammen var det naturlig for oss å prøve å få sponsoravtale med dem. Jeg er veldig glade for at vi har klart det, forteller Nukeduck.

Laget fikk en fantastisk debut da de vant sin første turnering 6. - 7. mai. Turneringen het TSM European Invitationals og besto av en rekke prominente europeiske Challenger-lag som alle måtte se seg slått av det nye «superlaget».

– Å vinne TSM var ikke så spesielt, men det gøy å spille sammen. Vi lærte å spille bedre som et lag, og vi fant ut at vi en tendens til å spille ganske slurvete i starten av hver serie. Men så gjorde vi det bra igjen etterpå og hentet oss inn, sier Nukeduck om å vinne TSM-turneringen.

Stempelet som «superlag» gir ekstra press

Å takle press er en essensiell del av å være en profesjonell esportspiller. Du kan ikke prestere bra i en turnering hvor det spilles om mangfoldige tusen euro hvis du ikke klarer å stoppe hendene fra å skjelve, eller bare tenker på alt som kan gå galt.

Nukeduck og de andre fra det gamle Ninjas in Pyjamas-laget har alle blitt anklaget for å håndtere press dårlig, spesielt i LAN-sammenheng. Dette er noe League of Legends-castere og journalister har tatt opp ofte.

– Det kan hende jeg spiller litt dårligere på LAN. Jeg synes jeg spilte greit i opprykkskampene, men jeg gjorde noen feil. Men så kan jo alle gjøre noe feil. Det er noe rett i påstandene om at jeg ikke takler LAN-presset, men det er ikke et ekstremt problem for meg, sier Nukeduck.

Norske Tri Tin «K0u» Lam tror det er viktig å ikke tenke så mye på presset.

Det å takle presset kan likevel vise seg å bli en av lagets største utfordringer. Begge nordmennene innrømmer at de kjenner litt ekstra på presset fordi alle forventer at de skal gjøre det bra.

– Vi er kanskje et «superlag» hvis du definerer det som at vi alle er kjente, men vi tror ikke vi er noe supre med tanke på at vi liksom skal være bedre enn alle andre. Vi er bare kjente fra før. Det legger ekstra press på oss fordi alle tror vi skal gjøre det bra, men jeg tror vi skal håndtere det helt greit, forteller Nukeduck.

Les også
På søndag kåres Norges beste Counter-Strike-lag

K0u mener at det er viktig å overstyre tankene litt og spille som om du sitter på soverommet og tar et par urangerte kamper før sengetid. Hvis du har for mye fokus på alt som kan gå galt og hva alle kommer til å si hvis du feiler så vil du, ifølge K0u, miste evnen til å spille bra.

– Det viktigste er å ikke tenke så mye på presset. Hvis du tenker for mye på det så kan det slå hardt tilbake på deg. Jeg kan for eksempel ikke gå rundt å tenke at «ooh, jeg er hypet som det største talentet i Europa. Hva skjer hvis det går dårlig i denne kampen? Kommer jeg til å bli «flamet« hardt?» Hvis jeg gjør det så blir jeg redd for å gjøre «plays». Derfor tenker jeg ikke, jeg bare spiller.

«Alex Ich» går fra midlane i Gambit til toplane for NiP

Da ryktene rundt det nye «superlaget» begynte å svirre, ble League of Legends-miljøet, og særlig nettforumet Reddit, mest sjokkert over at veteranen Alex Ich sto oppført på medlemslisten. Først og fremst fordi Alex Ich og Gambit var kvalifisert til LCS, men også fordi både Alex Ich og Nukeduck spiller midlane.

Russiske Alexey «Alex Ich» Ichetovin fra Gambit er også med.

I presseuttalelsene som har kommet fra Gambit Gaming og Alex Ich i etterkant av bruddet mellom dem fremkommer det at Alex Ich ikke var fornøyd med lagets kommunikasjon, utvikling og synergi. I tillegg slet han med pendlingen fra Russland til LCS-studioet i Köln. Han ble nylig far og reisingen var vanskelig å takle for både Alex Ich og ektefellen hans.

For det nye Ninjas in Pyjamas-laget var timingen helt riktig. De fikk snappet opp en av League of Legends-scenens største profiler og det virker de veldig fornøyde med.

– Alex ble med fordi han ville ha mer tid med kona og barna og vårt lag passet ham bedre enn Gambit, forteller Nukeduck.

– Alex vet ekstremt mye om spillet. Han har spilt i proffscenen veldig lenge og han har en innsikt få andre kan matche. Dessuten er han en veldig god leder som gir alle sammen gode råd og ser hva vi kan forbedre oss på.

Både Nukeduck og Alex Ich har gjort seg kjente som midlane-spillere på hvert sitt lag. Når det gjelder hvem av dem som skal spille denne posisjonen når de nå spiller sammen forteller Nukeduck at Alex Ich selv tilbød seg å spille toplane i de innledende samtalene rundt det nye laget.

På NiP får Alex Ich muligheten til å spille hjemmefra. I tiden fremover skal laget fokusere på å spille League of Legends Coke Zero Challenger League og andre nettbaserte turneringer.

– Vi er jo automatisk kvalifisert der fordi vi har tre av fem som spilte i opprykkskampene for NiP. Vi kan også leve av League of Legends på denne måten, forklarer Nukeduck.

K0u hadde dårlig forhold til C9Es analytiker

At K0u og Alex Ich tilslutt havnet i samme organisasjon var ingen tilfeldighet. Allerede før annonseringen av den nye lagoppstilling hadde de to spillerne lagt planer for videre spill sammen.

Alfonso «Mithy» Augirre Rodriguez er også med videre fra Ninjas in Pyjamas forrige lag.

K0u, som nylig forlot Cloud 9 Eclipse, oppfyller ikke alderskravene til LCS. Disse sier i skrivende stund at deltaker skal ha fylt 17 år. At hans nye hjem viste seg å bli NiP, en solid organiasjon for tiden utenfor LCS, må sees på som en perfekt mulighet for K0u.

– Jeg valgte NiP fordi jeg og Alex Ich hadde planer om å spille sammen etter at jeg ble satt på benken. Jeg kunne ikke bare ditche Alex Ich og gå tilbake til C9E, og jeg føler at dette laget passer meg bedre. Jeg kommer til å vokse mer i NiP enn jeg ville ha gjort i C9E, forteller K0u.

K0u forteller også at ha at han hadde et dårlig forhold til Cloud 9 Eclipse-analytikeren Charlie «Charlie» Lipsie. Charlie har tidligere uttalt at K0u er grei mekanisk, men mener han sliter med å ta gode avgjørelser på lag-nivå. Han mener årsaken kan være at K0u har spilt for mye alene fremfor rangerte kamper med et helt lag. Dette kan naturligvis også ha påvirket avgjørelsen om å bytte organisasjon.

– For å være ærlig, så kikket ikke Charlie så mange av våre kamper. Og vi to hadde et ganske dårlig forhold. Jeg prøvde ikke så mye i treningskamper og derfor trodde han at min dømmekraft var ganske dårlig. Det hender at jeg tenker feil og gjør dumme ting, men Charlie overdriver veldig og vet ikke nok, forklarer K0u.

Nukeduck synes heller ikke holdningen til K0u er noe problem. Han forteller også at det var K0u som sto for alle strategiske avgjørelser i de kampene der Cloud 9 Eclipse gjorde det bra.

– Det var k0u som tok alle valg i C9E når de var gode. Det er bare feil å si at han gjorde dem på gal måte. Han har kanskje noen problemer med å være litt for «cocky» og at han derfor går inn i situasjoner der han ikke burde, men det har ikke vært et stort problem for oss.

– K0u er veldig dedikert. Og det virker som om han har lyst til å jobbe hardt og være på det beste laget.

Og for å bli det beste LoL-laget, må man visstnok være litt «toxic». Det mener i alle fall både K0u og Nukeduck.

- Jeg vil heller spille med «toxic» spillere

Å være «toxic» innebærer at spillere som blir frustrerte forsøker å bryte hverandre ned ved å skrive støtende eller fornærmende ting. Både Nukeduck, Mithy og K0u har blitt anklaget for å falle i kategorien «toxic». De to førstnevnte har til og med mottatt bøter fra Riot Games etter dårlig oppførsel tidligere i år.

På papiret høres ikke dette ut som den beste oppskriften for et godt lagspill, men det virker ikke å hemme de to nordmennene. K0u og Nukeduck har nemlig et annet syn på det å være «toxic», og forteller at de faktisk foretrekker å spille med slike spillere.

.

– Det er to forskjellige typer av «toxic»-spillere. Det er de som har aggresjons-problemer og de som bare blir veldig sure når de taper. Du vil kanskje ikke ha de første på et lag, men du vil jo ha med deg folk som ønsker å vinne. Det er de som prøver ekstra hardt. Så det at folk som er «toxic» ikke passer i et lag er bare en myte. Jeg vil heller spille med «toxic» spillere. Det er gjerne de som er mest til å stole på, mener Nukeduck.

K0u er enig i disse påstandene og legger til:

– Mange av de som er «toxic» er det fordi de vil vinne mer enn de andre. Det kan gjøre at de blir frustrerte og derfor sure. «Toxic» er ofte bare et annet ord for vinnerinstinkt.

Kan kvalifisere seg til LCS om tre måneder

Nukeduck og K0u forteller at de ikke kommer til å delta på noen norske LAN i tiden fremover. Etter planen skal de forsøke å kvalifisere seg til LCS allerede om tre måneder. Opp- og nedrykkskampene vil nå skje før verdensmesterskapet i høst og ikke etterpå, noe som har vært vanlig prosedyre tidligere.

Selve vårdelen av LCS vil foregå som tidligere og starter ikke før på nyåret 2015. Innen den tid er K0u blitt 17 år og har mulighet til å spille i LCS. Før den tid ønsker Nukeduck og K0u å engasjere seg mer i det norske esportmiljøet gjennom å streame League of Legends sammen fra Ninjas in Pyjamas' spillhus så fort K0u flytter inn. Dette ser begge to frem til.

Hvis du lurte på hva K0u synes er den største - og eneste - utfordringen med å flytte hjemmefra, og til et annet land, i en alder av 16 år, så er det:

– Mat. Den eneste utfordringen er å lage mat selv.

Tidligere i år snakket vi med en annen Europeisk League of Legends-stjerne.
Svenske «Rekkles» er blant verdens beste (krever Ekstra-medlemskap) »

Siste fra forsiden