To norske spill får nordisk spillstøtte

Tre millioner danske kroner er fordelt på seks lovende prosjekter.

Nordic Game Program er et samarbeid mellom de nordiske landene, som blant annet har gitt støtte til prosjekter som XBLA-suksessen Limbo og den svenske grøsseren Amnesia. Nå har de delt ut tre millioner danske kroner til små, nordiske utviklere, og blandt de utvalgte er to norske prosjekter.

Limbo har tidligere fått støtte.
Playdead

Oslo-selskapet Snow Castle har fått 500 000 danske kroner for Winds of Edéa: The Escape, som skal komme til flere plattformer. Dette er den første episoden i en serie spill, som skal foregå i et stort og originalt univers primært myntet på spillere mellom åtte og tolv år. Bildet i toppen er fra dette spillet.

Hamar-baserte Sarepta Studio har fått 250 000 danske kroner for Shadow Puppeteer, som er et hjernetrimspill for Xbox 360. Spillet fokuserer på samarbeid, og den ene spilleren får leke seg i 3D-miljøer, mens den andre spilleren får rollen som skyggen hans (og låses til 2D-flatene). Sammen må de løse spillets utfordringer.

Blueberry Garden.

Nytt spill fra Blueberry Garden-skaperen

Av de øvrige spillene som fikk støtte er det kanskje det det svenske prosjektet else { Heart.break } som virker mest spennende. Det fikk 600 000 danske kroner, og utvikles av Erik Svedäng – mannen bak det underfundige indie-spillet Blueberry Garden.

else { Heart.break } kommer til PC og Mac, og beskrives som et filosofisk eventyr som foregår i en verden hvor «bits» har erstattet atomene. Her må du manipulere programmene som styrer oppførselen til objekter, figurer og nøtter i spillet. Ved å forandre koden kan du kontrollere spillets virkelighet, og overkomme hindringene.

Vi kan også nevne Slow Moe's Showdown, fra Copenhagen Game Productions. Dette er et westernspill utviklet for Microsofts Kinect-system, hvor spillerne må delta i dueller. Vrien er imidlertid at alle duellene foregår i sakte film, og dermed må også spillerne bevege seg sakte. Dette spillet fikk 300 000 danske kroner.

Det var totalt 136 prosjekter som kjempet om pengepotten denne gangen, inkludert 17 fra Norge.

Siste fra forsiden