To nye Call of Duty-spill på vei?

Nettstedet Joystiq hevder å ha fått informasjon om de to neste Call of Duty-spillene, og forteller at det ene av dem vil ta for seg moderne krigføring.

Joystiq forteller at en troverdig kilde har gitt dem informasjon om to kommende Call of Duty-spill, som begge vil lanseres for PC, PS2, PS3, Xbox og Xbox 360. I følge kilden deres skal spillene lanseres med tre måneders mellomrom, og det ene av dem dropper andre verdenskrig til fordel for den moderne kampen mot terror.

I Call of Duty: Modern Warfare må du ta del i en internasjonal koalisjon for å ta ut terrorister som er lojale mot en diktator i et land i Midtøsten. Kamphandlingene foregår på en rekke forskjellige steder rundt om i verden, slik som på et skip i Atlanterhavet, i London, i øst-europeiske byer og i Midtøsten, hvor du i følge Joystiq må stoppe terroristene fra å bruke kjemiske våpen.

Spillet skal visstnok inneholde sekvenser der du får rollen som helikopterpilot, samt urban krigføring som vil minne om Rainbow Six-spillene. Du må ta ut fienden ved hjelp av høyteknologisk utstyr og våpen, og rapporten sier også at du vil kunne påføre landskapet store skader, takket være avansert fysikk. Det skal være mulig å ødelegge bygninger, broer og mye annet.

Det andre Call of Duty-spillet skal i følge Joystiq foregå i mer kjente omgivelser; andre verdenskrig, nærmere bestemt under kamphandlingene i Normandie. Amerikanerne og britene får selskap av kanadiske tropper, polske stridsvogner og franske frihetskjempere i sitt forsøk på å befri Frankrike fra Nazi-Tysklands klør.

Joystiq forteller at du får mulighet til å prøve deg både som fallskjermjeger og kommandosoldat, og kjøre stridsvogner og andre kjøretøyer. De skriver også at spillet vil bruke en ny fysikkmotor og et kontekst-sensitivt chattesystem.

Hvorvidt Joystiq-rapporten stemmer med virkeligheten gjenstår å se. Activision sin respons så langt har vært standardsvaret om at de ikke kommenterer rykter og spekulasjoner, så de har med andre ord verken avkreftet eller bekreftet at Joystiq sin rapport er sann.

Siste fra forsiden