To nye Close Combat-spill under utvikling

Destineer og Atomic Games jobber med to nye spill i Close Combat-serien, som begge skal utgis av Gathering of Developers.

I tiden etter at Atomic Games fullførte sitt forrige kommersielle spill, Close Combat: Invasion Normandy, har de jobbet med det amerikanske marinekorpset for å produsere et treningsspill for dem (samt en modifisert versjon av dette som nå brukes på US Military Academy i West Point). Med denne erfaringen som håndbagasje er de nå i ferd med å lage to nye Close Combat-spill. Disse kunne de imidlertid ikke lage uten hjelp.

Hjelpen fikk de fra Destineer Studios, som ledes av Bungie-veteranen Peter Tamte. Destineer hadde utviklet en egen 3D-motor, og lette etter et prosjekt å bruke den til. Atomic Games hadde to prosjekter, men ingen 3D-motor. Slik blir det samarbeid av. I over et år har disse to selskapene samarbeidet om prosjekter for det amerikanske marinekorpset, og disse vil også bli tilgjengelig for oss vanlige spillkjøpere.

Close Combat: First to Fight er et førstepersons skytespill hvor du er lederen av et 4-mannslag og må kjempe mot fienden i utbombede bymiljøer. Spillet utvikles i tett samarbeid med aktive marinesoldater med erfaring fra Afghanistan og Irak. Det er i hovedsak Destineer som står for utviklingen av spillet, som er ventet ferdig mot slutten av året. Spillet kommer til Xbox, PC og Mac.

Close Combat: Red Phoenix er løst basert på Larry Bond sin roman ved samme navn. Dette sanntidsstrategispillet forteller om en ny Koreakrig, og her kontrollerer du moderne enheter i kamp med dagens teknologi (dette er første Close Combat-strategispill hvor du benytter deg av dagens krigsutstyr i en moderne konflikt). Det er Atomic Games som gjør mesteparten av arbeidet på dette spillet, som skal komme ut i begynnelsen av neste år.

Siste fra forsiden