To proffspillere utestengt fra League of Legends

Riot Games tar ikke lett på drittslenging og dårlig oppførsel.

I en forumoppdatering forteller Riot Games at de har valgt å kaste to europeiske proffspillere ut av League of Legends for godt. De to skal ha oppført seg «giftig» i et imponerende antall kamper, der hovedanklagene går på skittkasting, støtende språk og en generell negativ oppførsel.

Ble rapportert 436 ganger i løpet av 135 kamper

Den ene spilleren skal ha fått passet påskrevet hele fem ganger nå, etter denne siste utestengingen. Han får nå ikke bli med på bruduljene når laget hans tevler om å komme seg til toppen i tredje sesong av League of Legends.

– Denne kontoen har opparbeidet seg en imponerende historikk med spillmobbing, misbruk og dårlig oppførsel, skriver Riots e-sportleder «bitingpig».

League of Legends.

Den nå utestengte spilleren skal ha blitt rapportert 29% av kampene han har spilt. Dette er hele seks ganger mer enn den gjengse europeiske League of Legends-spiller. En av hans tidligere kontoer skal også ha greid å terge på seg hele 436 rapporteringer fra andre spillere i løpet av 135 kamper.

I samme åndedrag velger Riot å utestenge en annen spiller, som skal ha blitt straffet syv ganger tidligere medregnet denne siste endelige utestengingen, og også han skal ha slengt svært mye med leppa. Banning, negativ oppførsel og direkte plaging av andre spillere står på rullebladet.

Imponerende nok skal spillerens oppførsel ha blitt verre etter gjentatte advarsler og fingersmekkinger i løpet av de tre siste månedene. Også hans team må greie seg uten sin faste jungler i sesong tre.

The Tribunal.

– Hans iherdige tendens til å skjelle ut og fornærme spillere, samt oppføre seg generelt stygt er uakseptabel oppførsel for enhver spiller – da kanskje særlig for en høyprofils e-sportsutøver som fungerer som et eksempel for andre spillere, skriver «bitingpig».

Utestengelser og pengekrav

League of Legends benytter seg av et system som kalles The Tribunal. Dette er en database som samler innrapporterte tilfeller av dårlig oppførsel, og som så lar brukere bedømme om spilleren fortjener å utestenges eller ikke. I alle tilfellene har man tilgang på samtaleloggen og andre statistiske data, slik at man kan se hvordan den aktuelle spilleren har oppført seg mot sine med- og motspillere.

Riot Games har vært harde på å slå ned på uheldig oppførsel siden spillet eksploderte i e-sportscenen i 2010 og 2011. Like før jul ble for eksempel også proffspilleren Christian Rivera, kjent som «IWillDominate», stengt ute fra spillet. Da det ble oppdaget juks under kvartfinalen i sesong to i høst, krevde Riot også 170 000 kroner fra det ene laget.

Les også: Tredje League of Legends-sesong nærmer seg Les også: Her er resultatene fra helgens Intel Extreme Masters

Les også
Var ikke gode nok i Norge – nå skal nordmennene leve ut proffdrømmen i Tyrkia

Siste fra forsiden