Feature

Telialigaen - Counter-Strike

To spillere forlater Bifrost etter sluttspillet

Snorre «fletch» Granerud forventer likevel at laget skal ta seg til finalen i sluttspillet av Telialigaen.

Snorre «fletch» Granerud og Bifrost er på jakt etter to nye spillere.
Sindre Stien/Good Game

Etter at Nordavind valgte å satse på to lagoppstillinger denne sesongen, og gå ut av Telialigaen med sitt antatt sterkeste lag, var det store spørsmålet: Hvem skulle ta opp kampen mot Apeks?

Bifrost har denne sesongen gitt oss et tydelig svar på spørsmålet, og var nære ved å vinne det innledende seriespillet og stjele Elisa Invitational-billetten fra Apeks. Sesongen har ellers vært preget av et frustrerende ESEA-sluttspill og inn mot sluttspillet er det klart at to av spillerne forlater laget etter sluttspillet.

Vi har tatt en titt på vårsesongen til Bifrost og vil i de kommende ukene frem mot sluttspillet også analysere sesongen til de øvrige tre sluttspillagene.

SESONGENS SPÅDOM: Denne sesongen har Apeks alt å tape

Overrasket over spådommen

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

Snorre «fletch» Granerud
Steffen «SLY» Amundsen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Mikael «mikki» Gaup
Bjørnar Fauske «bfr» Røn

Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen mener Bifrost gjorde et kupp i «bfr».
Sindre Stien/Good Game

Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen var en av få som plasserte Bifrost på andreplassen i spådommen. Han er ikke overrasket over nivået de har vist denne sesongen.

– Jeg er absolutt ikke overrasket over nivået til Bifrost denne sesongen. I mine øyne var dette akkurat som forventet. Kjernen leverte godt i fjor, pluss at de fikk med seg et av fjorårets store gjennombrudd i «bfr», så for meg var det ganske klart at en topp tre plassering var innen rekkevidde.

– Før sesongen visste jeg hvor bra laget vårt kom til å gjøre det og jeg ble veldig overrasket over ekspertene som tok Nordavind og Riddle over oss. Kjernen i laget laget har spilt sammen siden August i fjor og etter at vi tok med «bfr» og «mikki» visste jeg at vi kunne nå nye høyder som et lag. Jeg tenkte alltid at vi kom til å være laget som kunne ta opp kampen mot Apeks, forteller Snorre «fletch» Granerud i Bifrost.

Synes dere årets tabellposisjon reflekterer nivået deres?

– Ja, det synes jeg. Vi skulle egentlig hatt et par poeng til hadde vi respektert at Celestial var gode på Overpass, samme gjelder Riddle. I løpet av sesongen har vi fått inn alle kart, men fortsatt tviholdt på Overpass, reflekterer Granerud.

LES OGSÅ: – Merkelig at de er så uvant med kritikk at det blir baluba av en tweet

Frustrerende ESEA-sluttspill

Les også
– Å være den eneste spilleren igjen fra det originale Nordavind-laget føles merkelig
Snorre «fletch» Granerud og Bifrost har prestert bra nasjonalt.
Mohammed Barzinje/Good Game

Før siste serierunde ledet Apeks med to poeng på Bifrost, og kampen ble helt avgjørende om hvem som stakk av billetten til Elisa Invitational, en nordisk kvalifisering til BLAST Spring Series, en av verdens største Counter-Strike-turneringer. Etter at hovedkampen endte i poengdeling var det Apeks som gikk seirende ut av kampen om BLAST-billetten.

– Det var jo selvfølgelig utrolig kjipt at vi ikke klarte å ro det i land på Dust 2 som da endte 16-14. Det var et par runder som skulle gått i vår favør, men vi var egentlig ikke så misfornøyde med resultatet. Jeg synes det er like greit at Apeks fikk plassen. De har dette som jobb, har større muligheter og bedre sjanser til å gjøre det bra i Elisa Invitational. Litt skuffende er det jo selvfølgelig, men bra for den norske scenen om Apeks gjør det bra der, noe jeg tror de kan, sier Granerud til Gamer.no.

Bifrost har ikke bare deltatt i Telialigaen denne våren. I ESEA Main ble det også sluttspill på Granerud og gjengen, men det ble en frustrerende affære.

– ESEA Main-sluttspillet var jo rett og slett en fiasko for vår del. Vi møtte tre folk som er utestengt for juks på Faceit i andre runde også tapte vi neste kamp i den nedre braketten. Vi har ikke gjort noe spesielt internasjonalt, vi spilte ganske bra før sluttspillet i Main, ellers har vi ikke kommet noe langt i kvalifiseringer og så videre. Ikke noe av betydning, konkluderer Bifrost-spilleren.

LES OGSÅ: Regjerende seriemester benker spiller rett før Telialigaen-sluttspillet

«SLY» og «Jimbo» forlater laget ved sesongslutt

Jesper «Jimbo» Kamsrud er en av spillerne som forlater Bifrost ved sesongslutt.
Sindre Stien/Good Game

Granerud kan i forkant av avsløre at to av spillerne vil forlate laget ved sesongslutt. Han tror ikke dette vil få store konsekvenser for sluttspillet.

– Inn mot sluttspillet så blir det ikke så mye trening da «SLY» og «Jimbo» har tenkt til å forlate oss etter sesongen. Fokuset blir mest på individuelt spill også skal vi få trent litt uansett om motivasjonen er lav på flere av spillerne. Jeg synes jo det er veldig synd da vi har gjort det bra nasjonalt og jeg tror vi kunne blitt veldig gode sammen, så nå er vi på utkikk etter to nye spillere til neste sesong.

Bifrost møter Riddle til dyst i sin semifinale etter at Apeks valgte Nordavind som sin motstander. Granerud forventer at laget skal ta seg til en finaleplass.

– Vi er ikke redde for noen av lagene uansett om vi skal gjøre forandringer i lagoppstillingen, vi skal ta Riddle 2-0 og gi Apeks en bra kamp, som vi kan vinne på en god dag, avslutter Granerud.

– Jeg tror kampen blir utrolig spennende og håper på at begge lag kan vise seg fra sine beste sider. Lagene møttes i runde åtte i seriespillet og spilte uavgjort, etter overtid på første kart, så dette kan fort bli et veldig jevnt oppgjør nok en gang. På en god dag er det to lag som spiller veldig lagbasert Counter-Strike, men som også har individene til å virkelig glimte til og gi oss noen soloprestasjoner, mener Karlsen.

– Er Bifrost en kandidat til seriegullet?

– Det kommer fort veldig an på hvordan sluttspillet skal spilles. Blir det online så har de en god mulighet. De spilte 1-1 mot Apeks i serien, hvor Bifrost fort kunne tatt begge kartene fra et formsvakt Apeks. Blir det offline så må de vise nye sider av seg selv kontra det vi så sist, da de absolutt ikke var klare for kamp, avslutter Karlsen.

Siste fra forsiden