E3 2021 - Starfield

Todd Howard: – Starfield er som Skyrim i verdensrommet

Bethesda

Starfield – Bethesdas første spill fra en ny spillserie på 25 år – fikk omsider en ny trailer under helgens Xbox-show. Videoen var riktignok ganske vag på detaljer om spillet, men spillsjef Todd Howard har siden sluppet litt mer informasjon.

Starfield kommer 11. november 2022. (Video: Bethesda)

I et intervju med The Washington Post beskriver Howard det kommende spillet som «Skyrim i verdensrommet», mens produsent Ashley Cheng kaller det en «Han Solo-simulator» der man «klatrer inn i et skip, utforsker galaksen og gjør kule ting».

Starfield er satt rundt 300 år i fremtiden. Spillere trer inn i rollen som en ny rekrutt i Constellation – en gjeng utforskere som jobber for å oppdage og løse alle mysteriene som skjuler seg i verdensrommet. Reisen går innom flere planeter og man møter ulike fraksjoner, men Constellation er den største og viktigste.

Sammenlignet med tidligere Bethesda-spill vil Starfield ha litt dypere rollespillmekanikker, forteller Howard. Blant annet får man lage sin egen figur med en egen bakgrunnshistorie, som vil påvirke historiens gang og interaksjonene man har med andre figurer.

Ellers hadde spillsjefen lite å si om selve spillopplevelsen. Overfor The Telegraph kunne han imidlertid bekrefte at man kan velge mellom første- og tredjepersons perspektiv når man spiller. Mer informasjon skal avdukes i tiden frem mot lansering, og Bethesda er trygg på at det ikke blir noen utsettelser.

– Vi er sikre på datoen. Ellers ville vi ikke kunngjort den, avsluttet Howard.

Starfield slippes 11. november 2022 for PC, Xbox One og Xbox Series X/S.

Her finner du alt fra årets E3-messe »

Siste fra forsiden