Tøffere enn toget?

Loco-mania er et tenkespill fra 7FX (utvikleren bak Team Factor), hvor du får kontroll over et komplekst jernbanenettverk.

Loco-mania minner om eldre titler som Loco-Commotion og Locomotion (ikke Chris Sawyer sitt Locomotion-spill, men tenkespillet til Amiga). Her får du kontrollen over et jernbanenettverk og må sørge for at togene kommer dit de skal så raskt som mulig, uten å kollidere med hverandre eller forville seg bort i nettverket.

Du får kontroll over signalskilt og kryss, og kan i tillegg bestemme hvilken vei togene dine skal kjøre. På denne måten må du passe på at de kommer sikkert gjennom de ni kartene i fullversjonen av spillet. Loco-mania kommer med 21 ulike tog og 25 ulike typer vogner, og alle er basert på virkelige versjoner. Togutvalget inkluderer både dieseldrevne og elektriske lokomotiver, samt damplokomotiver for de nostalgiske.

Spillet er i full 3D, og kommer med detaljer som damp, roterende hjul, sanntidsgenererte lys og skygger, væreffekter, skyer og mye mer. Kartene foregår for det meste i europeisk-inspirerte landskap, og etter hvert som du spiller gjennom dem kan du se frem til å kunne laste ned nye kart fra 7FX sitt nettsted.

Spillet er ventet ferdigutviklet tidlig neste år. Det er ikke klart hvem som vil distribuere det her til lands.

Siste fra forsiden