«Phenom» tok en andreplass i Eleague Invitational, Street Fighter V

Tok andreplass i prestisjefylt turnering

BX3-spilleren kunne dra med seg over 300 000 kroner hjem til Norge.

Arman «Phenom» Hanjani kom på en respektabel andreplass i Eleague Invitational SFV.
ELEAGUE

En av Norges aller største e-sportstjerner, Arman «Phenom» Hanjani, har lenge vært en av de beste i verden i sitt spill, nemlig Street Fighter V. Til daglig spiller han i den norske storklubben BX3. Det var i juni i fjor at han virkelig slo gjennom med en førsteplass på DreamHack Summer 2016.

Etter seieren på DreamHack ble han hyllet av klubben i pressemeldingen og spilleren selv mente effektiv trening var nøkkelen bak prestasjonen.

– Det handler ikke nødvendigvis om å spille hele dagen, men å være effektiv med tanke på læring og forbedring.

– Jeg følte meg nervøs

Hanjani var en av 32 spillere som ble invitert til å delta i Eleague, og til slutt havnet nordmannen på andreplass og vinner over 300.000 kroner. Stjernen forteller til Gamer.no at han syntes det å være en del av showet var en stor opplevelse.

Her signerer «Phenom» autografer.
Stephanie Lindgren/Dreamhack

– Det var et ganske stort øyeblikk å komme til finalen i en av de største turneringene i året, men samtidig noe av det morsomste jeg har vært med på. Vi fikk våre egne introduksjonsvideoer før vi gikk på scenen og lignende. Det var kult å være en del av showet.

Når man konkurrerer på det høyeste nivået og nærmer seg finalen kommer det nerver, men nordmannen klarte å holde følelsene i sjakk.

– Jeg følte meg litt nervøs med tanke på hvor nærme jeg var til å vinne turneringen, men prøvde å være så fokusert som mulig.

Nordmannen kan være fornøyd med resultatet og pengepremiene som medfører. Over 300.000 kroner sikret han seg med andreplassen, men han har ingen store planer om å bruke opp alt med det første.

Her etter seieren i Sverige.
Stephanie Lindgren/Dreamhack

– Hehe, skal ikke bruke pengene på noe som helst. De går rett på sparekontoen.

Veien videre er ikke helt klar, men han ønsker å konkurrere videre.

– Vet ikke helt hvor veien går nå, men jeg kommer til å reise videre til andre turneringer for å konkurrere videre, avslutter den norske stjernen.

Les også
Anmeldelse: Street Fighter V

Brackets: Her kan du se oversikten »

–Har potensialet til å bli en av verdens beste

Det er veteranklubben BX3 som har signert nordmannen, som nå er en av Norges største e-sportstjerner. Styreleder og grunnlegger i klubben, Stein Wilmann, er ikke overrasket over prestasjonen og mener de har lenge fulgt «Phenom» tett i utviklingen sin.

– Vi har fulgt han som en del av BX3 tett de siste fire årene. Internt har vi visst at han har potensialet til å bli en av de beste spillerne i verden, og definitivt Europas beste. Lagkameraten hans Vegard «Veggey» Bugge er i hvert fall ikke tvil om akkurat den biten, og det er han som kjenner «Phenom» best, forteller en stolt styreleder til Gamer.no.

Han erkjenner at klubben er stolte over prestasjonene til nordmannen.

– Som jeg skrev til han dagen etter finalen, at selv om han kanskje ser på det som et nederlag med andreplass er klubben uansett kjempestolt av hvordan han har levert i Eleague gjennom hele våren så langt i år.

– Hvor viktig er «Phenom» i BX3?

Stein Wilmann er styreleder i BX3.
Telenor

– Som alle andre i klubben utgjør alltid spillere, stab og frivillige en viktig del av klubbens helhet. Akkurat nå er «Phenom» den som er i fokus og har på fortjent vis opparbeidet seg et internasjonalt renomé som klubben nyter godt av. Selv om han ikke deltar i et lagspill bidrar han til å få klubbnavnet ut der, og dette kan gi muligheter for andre avdelinger i klubben.

Har lønn i klubben

Den norske e-sportstjerna sitter med en profesjonell kontrakt i den norske storklubben, og mottar lønn og får dekt utgifter ved reisene. Wilmann er ikke redd for å miste stjerna med det første.

– Han er ansatt i klubben gjennom en proffkontrakt. Vi forholder oss til denne som alle andre organisasjoner. Klubben og Arman jobber for øvrig tett sammen om en rekke prosjekter og oppdrag som begge parter nyter godt av.

– Hva blir veien videre?

– Den går til Jönköping for Dreamhack Summer 2017 som arrangerer et Capcom Premier Ranking-arrangement. Senere i juli blir det EVO i Las Vegas, verdens største turnering med over 5 000 deltakere, avslutter Wilmann.

Siste fra forsiden