Telenorligaen våren 2019 - Rocket League

Tok to andreplasser på rad i Telenorligaen – i kveld kjemper Razzle for å unngå nedrykk

Psyonix, Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Våren 2019 har blitt en uvanlig Rocket League-sesong for Razzle Dazzlers. Laget som står med to strake andreplasser i Telenorligaen var ventet å kjempe i toppen, men med kun to runder igjen er situasjonen en ganske annen.

Slik spilles åttende runde av Telenorligaen

Vis mer

Kl. 20:00: GoToSleep - Tøvpatruljen
Kl. 20:00: Perfect Storm - Nordavind
Kl. 20:00: Team Bjønnsk - Bamble
Kl. 20:00: Ulvespill Esport - Byte
Kl. 21:00: Gutta Boyz - Razzle Dazzlers

Se resten av kampene som skal spilles fremover i terminlisten her

Før kveldens kamp mot Gutta Boyz ligger laget på en prekær syvendeplass, med like mange poeng som sin motstander. Et tap kan bety at laget må spille om plassen sin i en kvalifiseringsrunde mot slutten av sesongen, og avhengig av andre resultater kan Razzle faktisk ende opp på direkte nedrykksplass.

Kanskje til lagets fordel stiller Gutta Boyz med en relativt uprøvd lagoppstilling, som kun har spilt sammen i litt over en uke. Basert på sesongen så langt kan Razzle imidlertid ikke tillate seg å ta foten av gasspedalen, og med tanke på nedrykk står vi overfor et svært spennende oppgjør.

Du kan se kampen på torsdag klokken 21:00 via Twitch-kanalen til Matchpoint »

– Vanskelig å si hva det kan komme av

Smilene har ikke sittet like løst hos Razzle denne sesongen.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Til tross for at laget har kniven faretruende nær strupen, er Razzle-spiller Andreas «Andey» Groven ganske avslappet når Gamer.no tar kontakt. Han melder om en grei stemning i leieren, men erkjenner at trioen ikke sier seg fornøyd med sesongen hittil.

– Er jo ikke fornøyd, men sånn blir det når vi ikke klarer å avslutte de avgjørende kampene, reflekterer Groven.

Disse spiller for Razzle Dazzlers

Vis mer

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Andreas «Andey» Groven

På spørsmål om hva som er årsaken til vårens skuffende resultater, er «Andey» litt usikker. Han trekker riktignok frem mangelen på kamptrening utenfor Telenorligaen som en potensiell grunn.

– Vanskelig å si hva det kan komme av. Det kan være forskjellige grunner, men vi spiller veldig lite sammen som et lag, noe som har vært merkbart i mange kamper denne sesongen.

Ifølge Telenorliga-kommentator Anders «Exuses» Skjulestad ligger svaret kanskje i lagoppstillingen. Razzle mistet «Sacred» til Tøvpatruljen etter forrige sesong, og Skjulestad tror ikke at erstatteren har passet like godt inn i rotasjonen.

– De er vel tre veldig offensive spillere, og så har ikke «Andey» den rutinen som «Sacred» hadde i rollen som bindeledd i forsvar.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Hva kveldens kamp angår tror «Andey» fortsatt på seier, og selv om han innrømmer at gutta har vitset litt om muligheten for nedrykk er det absolutt ingen som har gitt opp håpet.

– Forventet aldri å spille i 1. divisjon

«Trex» og det nye Gutta Boyz-laget har kun spilt tre kamper sammen denne sesongen.
Privat

På motsatt banehalvdel venter et Gutta Boyz-lag som ser fullstendig annerledes ut enn det som begynte sesongen. Borte er «Lfc_», «Unlikely» og «.limbo», og inn kommer «Enlid», «Risck» og kaptein Theo «Trex» Gagnat.

Det nye trekløveret ble hentet inn like før sesongens femte runde, og til Gamer.no forteller «Trex» at det kom som litt av et sjokk.

Disse spiller for Gutta Boyz

Vis mer

Theo «Trex» Gagnat
Eirik «Heggen» Heggelund
Jonas «Risck» Sve Martinsen

– Det skjedde bare plutselig da jeg fikk en melding av «Lfc_», som lurte på om jeg hadde lyst til å spille i 1. divisjon ut sesongen. Det forventet jeg aldri, sier Gagnat.

Mens den nyutnevnte kapteinen kjente godt til «Enlid», ble kampen mot Byte første gang duoen spilte sammen med «Risck». Som «Trex» forteller har samspillet riktignok fungert bra, og laget tok med seg en uventet seier mot Team Bjønnsk for en uke siden.

I kampen mot Razzle forventer Gutta Boyz en tøff utfordring, og selv om «Andey» og kompani har levert under pari denne sesongen har «Trex» ingen planer om å undervurdere motstanderen.

– Å spille mot Razzle tror jeg kan bli vanskelig, selv om de ikke har prestert som forventet denne sesongen. Jeg tror ikke at jeg har spilt mot dem før, så er ganske usikker på hvordan det kommer til å gå. Om jeg skulle ha tippet så tror jeg de kommer til å vinne, men vi skal prøve så godt vi kan for å slå dem, forteller en ærlig Gagnat.

For øvrig må laget tåle nok en sen omrokkering. «Enlid» er nemlig opptatt med andre ting, og dermed blir det sjefen sjøl – «Heggen» – som stepper inn.

Hvordan det går kan du se på Twitch-kanalen til Matchpoint. Det blir Rocket League fra klokken 19:00 torsdag kveld, med kampen mellom Gutta Boyz og Razzle Dazzlers fra 21:00.

Siste fra forsiden