Anmeldelse

Tony Hawk's Pro Skater 4

Hauken er her igjen! Ikke lenge etter at det tredje spillet i serien om Tony Hawk kom, er han tilbake i enda et spill. Haugevis av nye spillmoduser, bedre grafikk og større brett skal sørge for at vi enda en gang skal kunne kose oss med skating på konsoll.

Side 1
Side 2
Side 3

Lyden
Noe av det desidert viktigste i spill som dette er musikken. Det er tross alt lite man kan gjøre med de vanlige skatelydene. De lydene som ligger inne, enten det er grinds, slides eller ollier, høres veldig bra ut. Det høres for det meste helt ekte ut, det eneste er kanskje at lyden tidvis er litt for kraftig og rund. Av egen erfaring veit jeg at et skateboard mot betong høres mye skarpere ut enn hva det gjør i spillet. Det er dog en liten detalj jeg er villig til å tilgi. Som sagt er lydene i spillet som man kan forvente, gode og realistiske. Derfor blir det desto viktigere å gode soundtrack i spill som dette. Konkurransen går etter hvert mer i hvem som har det beste soundtracket, og ikke hvem som har de beste lydeffektene.

Og som vanlig er det Tony Hawk's som går av med seieren. Om soundtracket i THPS3 var bra, er dette intet mindre enn genialt. Hva annet kan man vel si om et soundtrack som inneholder en så perfekt blanding av rock og hip-hop. Munnen min bredte seg ut i et smil som gikk fra litt bak det ene øret til litt bak det andre. Grunnen til det sjeldent brede smilet var; Iron Maiden! Greit, forrige gang ga Neversoft oss Motorhead med Ace of Spades, men denne gangen har de gitt meg Iron Maiden med "The Number of The Beast". Som om ikke det var nok (jeg for min del kunne klart meg med bare den sangen) har de gitt oss en god dose annen super musikk. Public Enemy, Less Than Jake, Sex Pistols, Gang Starr, alle er knallsterke artister. Sammen med de andre gir de et knakandes godt soundtrack. Det eneste de kunne spart seg var sangene Chad Muska har skrevet og produsert, de var for det meste bare plagsomme. Og det er ikke bare en av dem, det er tre. Nei, takke meg til Iron Maiden og Public Enemy!

Konklusjon
Det er ikke mange månedene siden jeg testet Tony Hawk's Pro Skater 3 for Gamer.no. Den gang var jeg nesten sikker på at det ikke kunne gjøres bedre. Vel, så feil kan man altså ta. Dette spillet er evigheter foran THPS3. Det er forbedret på absolutt alle punkter. Gameplayet er bortimot perfekt, brettene er gigantiske i forhold til hva de har vært tidligere, grafikken er mer detaljert og mer gjennomarbeidet enn noen gang. På toppen av de elementene som går på spillbarheten, har vi fått et sinnssykt fett soundtrack. Det beste i noe spill noen gang. Med flere nye ting du som spiller kan gjøre, som å henge etter biler, kjøre handlevognrace eller spille tennis, har spillet fått en mye lenger levetid. Som om ikke det var nok har spillet blitt lagt opp på en ny måte, oppdragene og karrieren utføres helt annerledes enn før. Noe som gjør spillet enklere å gjennomføre for de som ikke har spilt THPS-spillene mye før, og mer utfordrende for de som er mer drevne i spillet. Altså er mye mer komplett spill enn noen gang. For min del er dette årets store vinner, rett og slett det beste spillet jeg har spilt i hele år.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden