Toppskuespiller blir persiaprins

Direkte fra Brokeback Mountain

Den kjente skuespilleren Jake Gyllenhaal har fått rollen som den persiske prinsen.

For over fire år siden ble det kjent at Hollywood-produsent Jerry Bruckheimer (kjent for blant annet Pirates of the Caribbean-filmene) hadde skaffet seg rettighetene til å lage film av den populære spillserien Prince of Persia.

Dette blir filmens persiaprins.

Prosjektet er fortsatt ikke på produksjonsstadiet, men skal starte opp i juli, og nå kan The Hollywood Reporter melde at to av de sentrale rollene er blitt besatt.

Prins Dastan av Persia skal spilles av Jake Gyllenhaal, som mange sikkert husker fra Donnie Darko og Brokeback Mountain. Prinsens allierte, prinsesse Tamina, skal spilles av den unge skuespillerinnen Gemma Arterton, som også har en sentral rolle i den neste James Bond-filmen, Quantum of Solace.

Handlingen i filmen er basert på det første spillet i Sands of Time-trilogien, og Dastan og Tamina må forhindre en ond adelsmann i å få tak i Tidens Sand, en gave fra gudene som gir sin eier enorm makt.

Filmen følger ikke handlingen i spillet slavisk, men skal basere seg på noen sentrale elementer fra det.

Mike Newell (Dance with a Stranger og Four Weddings and a Funeral) skal regissere filmen, og Prince of Persia-skaper Jordan Mechner er en av manusforfatterne.

Siste fra forsiden