IEM Katowice 2019

Torsdag skal «rain» og «jkaem» måle krefter mot verdenseliten

Sluttspillet i IEM Katowice står på trappene og det kan utarte seg til å bli en «norsk drømmefinale».

Joakim «jkaem» Myrbostad (til venstre) og Håvard «rain» Nygaard (til høyre) starter sluttspillferden i IEM Katowice torsdag.
Sebastian Ekman/Adela Sznajder/DreamHack/Montasje: Gamer.no

DISSE SPILLER FOR FAZE

Vis mer

Håvard «rain» Nygaard
Nikola «NiKo» Kovač
Ladislav «GuardiaN» Kovács
Olof «olofmeister» Kajbjer
Dauren «AdreN» Kystaubayev

DISSE SPILLER FOR RENEGADES

Vis mer

Justin «jks» Savage
Aaron «AZR» Ward
Sean «Gratisfaction» Kaiwai
Jay «Liazz» Tregillgas
Joakim «jkaem» Myrbostad

Torsdag starter sluttspillet i den 14. majoren i Counter-Strike: GO-historien, og to nordmenn er representert på hver sin side av sluttspill-braketten. Det betyr at, dersom alt går etter planen, vil to nordmenn stå igjen, med sine respektive lag, mot hverandre i finalen.

Håvard «rain» Nygaard og FaZe slet stort under gruppespillet, og tok seg til sluttspillet med et nødskrik. Joakim «jkaem» Myrbostad og hans Renegades derimot imponerte stort og er en av overraskelsene i sluttspillet denne gang.

Sluttspillet ser du på ESL sin Twitch kanal torsdag fra klokken 16:00 »

Ingen nordmenn har vunnet majorturneringen før

Vil en nordmann for første gang løfte et major-trofe?
Helena Kristiansson/ESL

Torsdag starter altså sluttspillet i en av de meste prestisjetunge turneringene i Counter-Strike-sirkuset. Stjernegalleriet FaZe åpner ballet mot storlaget Natus Vincere og er etter den trøblete starten ikke like store favoritter lengre. Renegades møter MIBR, som har vunnet major-turneringen to ganger tidligere, først fredag klokken 16:00.

FaZe, sammen med Nygaard, var så sent som i 2018 i sin første og eneste majorfinale. Der måtte de til slutt gi tapt for Cloud9 i en av tidenes major-finaler. Myrbostad på sin side har deltatt i sluttspillet en gang tidligere. Det var faktisk sammen med Nygaard og G2 tilbake i 2015. Da endte solskinnshistorien i semifinalen mot det som til slutt ble vinneren EnVyUs.

Det har vært en halv ukes pause etter at gruppespillet var ferdig søndag kveld. Det har gitt lagene noe tid til å forberede seg inn mot sluttspillet og sine kvartfinalemotstandere. Om dette fører til en drømmefinale med to nordmenn på hvert sitt lag, vil de neste dagene vise.

Slik spilles sluttspillet

Torsdag 28. februar
16:00 Natus Vincere vs. FaZe
19:50 Liquid vs. ENCE

Fredag 1. mars
16:00 MIBR vs. Renegades
19:50 Astralis vs. Ninjas in Pyjamas

Lørdag 2. mars
16:00 Semifinale #1
19:50 Semifinale #2

Søndag 3. mars
19:00 Finale

Siste fra forsiden