Tie-breaker i Telenorligaen

Tre lag må kjempe om å unngå kvalifiserings­kamp

Uvanlig situasjon i toppdivisjonen i Telenorligaen denne sesongen.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Kampene i det ordinære ligaspillet er ferdigspilt og tabellen har formet seg. Fire lag er klare for sluttspill, Temp.no, Norse, Nordic Warthogs og Labbedans'Vika. Overraskende nok var det storklubben BX3 som måtte ta steget direkte ned i 2. divisjonen. Etter to serierunder byttet de ut hele laget og erstattet de med veteraner som skulle berge plassen.

Fra og med høsten 2017 utvides 1. divisjonen fra åtte til ti lag, og derfor er det bare ett lag som rykker direkte ned og tre lag rykker opp fra 2. divisjonen. I tillegg er det en kvalifiseringskamp mellom nest sisteplass i 1. divisjonen og fjerdeplass i 2. divisjonen. Vinneren av dette oppgjøret får spille i toppdivisjonen fra høsten av.

Les også: Disse lagene reiser til Copenhagen Games »

Fartsfylt søndag med Counter-Strike: GO

SLIK ER SPILLESKJEMA 23. APRIL

Vis mer

14:00 - DeToNator.EU mot demise.no
17:00 - demise.no mot Celestial
20:00 - Celestial mot DeToNator.EU

Alle kampene spilles i et best-av-tre-format.

Siden både Demise, DeToNator.EU og Celestial står med lik poengsum og rundepoeng må innbyrdes oppgjør avgjøre hvem som slipper kvalifiseringskampen. I denne litt spesielle situasjonen har alle slått hverandre, og det er ingen som har fordel i innbyrdesopptellinga. Derfor må de ut i en tie-breaker.

Søndag 23. april vil lagene møte hverandre for å avgjøre hvem som får beholde plassen i 1. divisjonen, og hvem som må ut i kvalifiseringskamp mot 4. plassen i 2. divisjonen. Denne sesongen ligger det ann til å bli Panthera. Alle skal møte hverandre én gang i et best-av-tre-oppgjør.

Slik ser tabellen ut etter ferdigspilt sesong.

– Hva skjer dersom lagene igjen står likt etter oppgjørene?

~ Om det blir likt etter best-av-tre-oppgjørene kjører vi mest sannsynlig best-av-en, deretter knivrunder før vi avslutter med beer pong om det enda ikke er avgjort, forteller en spøkefull Tor-Steinar Tangedal som er leder i Telenorligaen.

– Vi skal være flere hakk bedre

Demise er et lag med mye historikk i norsk Counter-Strike. Klubben har vært i toppsiktet lenge, og vant Telenorligaen våren 2016. Denne sesongen kan de rykke ned, men lagleder Tommy «TommyM» Monsen mener de burde klare å holde seg.

Tommy Monsen i Demise.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Om vi er der vi burde være så skal vi være flere hakk bedre enn de andre lagene. Vi har bevist i år hvor dårlige vi kan være, men også gode vi kan være. Det er selvfølgelig kun oss selv vi kan takke, og meg som lagleder for gutta. Vi har ikke vært seriøse nok i år. Det er åpent mellom Celestial og DeToNator hvem som må ut i kvalifisering. Jeg tror sjansene begge er gode om de havner i kvalifiseringa.

Les også
– Jeg tror ikke noen har sjanse mot oss lenger

Selv om Monsen er klar for å overleve tie-breakeren er han klar over hva problemet til Demise har vært denne sesongen.

– Vi har ikke kommet forberedt til kampene. Vi har spilt jevnt og tapt mot lag vi skal slå, og da kommer man ikke til sluttspillet. Prestasjonene har vært langt under pari.

Framtiden for laget er usikkert, men Monsen selv er klar for å satse ordentlig fra neste sesong og er på utkikk etter nye spillere.

– Boye «Racer X» Telstad og Eirik «spity» Hauger legger høyst sannsynlig opp som datakrigere etter Copenhagen Games. Jeg kommer til å gå fra hobbyspiller til å bli seriøs og satsende. Hvem de fire andre i laget blir er enda uvisst. Jeg har mange navn på blokka, og mange interesserte kandidater. Om noen mener de har det som skal til, så er det bare å kontakte meg for en prat, avslutter laglederen.

– Demise får det knalltøft

Celestial-spiller Simon «Simiz» Øvrevik er klar for tie-breakeren. Selv mener han at de har størst sjanse for å komme seg trygt gjennom, mens det er Demise som vil få det tøffest.

Simon «simiz» Øvrevik da han spite for GamersLeague på Copenhagen Games 2016.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det at vi skal ut i tie-breaker anser jeg som rettferdig. Like greit at runder og lignende ikke blir avgjørende da vi er helt likt innbyrdes. Jeg anser at vi har størst mulighet til å beholde plassen vår, og Demise kommer til å få det knalltøft, forteller Øvrevik til Gamer.no.

Celestial-spilleren legger ikke skjul på at det er lagets egen feil at de har havnet i denne situasjonen.

– Grunnen til at vi havner her er først og fremst vår egen feil. Vi sitter med 0 poeng etter tre runder, og fra der av og ut handler alt om å redde plassen. Vi presterte ikke godt nok som lag. Vi ble nødt til å gjøre endringer, og med endringene som ble gjort fikk vi litt mer momentum i de siste kampene hvor vi klarte å skrape sammen fem poeng med en ny spiller.

Andreas «b4t» Bergevik fikk ny jobb og mistet motivasjon, og ønsket ikke å holde tilbake laget med prestasjoner, derfor kom Leif Eirik «zepty» Johnsen inn.

– Hva blir planen videre?

– Planen videre med laget blir å satse inn mot neste sesong. Vi kommer mest sannsynlig til å beholde samme femmer, siden vi er fornøyd med resultatene vi har hatt i det siste og vi ser hvor stor framgang vi har hatt, avslutter Øvrevik.

– Vi fortsetter å vokse som lag

DeToNator.EUs lagleder, Martin «Furuan» Johansen, er fornøyd med et det havner i tie-breaker. Han mener at nåværende lagoppstilling er sterkere enn da de tidligere spilte mot Celestial og Demise.

Martin «FuruaN» Johansen tror laget berger plassen i førstedivisjon.
Privat

– Tie-breaker er vel den beste løsninga når situasjonen er som den er. Alle lagene har slått hverandre, så innbyrdes oppgjør hadde ikke løst noe. For oss er det en mulighet til å bevise at vår nåværende lagoppstilling er sterkere enn den vi hadde da vi tidligere spilte mot Celestial og Demise, forteller Johansen til Gamer.no.

Han mener de kan slå begge lagene.

– På en god dag kan vi slå begge lag, noe jeg har tro på at vi klarer. Resultatene våre med ny lagoppstilling har bare blitt bedre og bedre. Vi fortsetter å vokse som lag. For å være realistisk, så kan alle lag ryke mot hverandre, så hvem som må ut i kvalifisering ser jeg på som helt åpen.

På spørsmål om hvorfor klubben har havnet i denne situasjonen er laglederen klar.

– Velger å si at det kommer av spillerbytter underveis i sesongen. Det å måtte starte på nytt er aldri lett, noe som skjer altfor ofte i norsk Counter-Strike: GO. Vi har også kastet bort poeng, som for eksempel mot Nordic Warthogs. Vi ledet 15-12, og klarte å rote det bort i en trippel overtidskamp.

Laget har ingen planer om å legge musa på hylla etter sesongen.

– Planene framover blir å trene hardt. Vi hadde egentlig tenkt oss på Copenhagen Games, men siden vi bytta på spillere måtte planene settes på vent. Dere kommer til å se oss på flere norske og svenske arrangement framover, avslutter en optimistisk Johansen.

Ekspertkommentator tror Celestial må ut i kvalifisering

Kommentator i Telenorligaen, Simen «Warclown» Aas Henriksen, har kommentert kamper i Counter-Strike: GO hele denne sesongen og har fulgt lagene tett.

Simen «warclOwn» Aas Henriksen tror Celestial trekker det korteste strået.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Tror Celestial kommer til å komme dårligst ut av tie-breakeren. Demise mot DeToNator kan bli en god kamp, men til syvende og sist tror jeg ikke det resultatet vil ha noe å si.

– Hvorfor tror du Celestial vil gjøre det dårligst?

– Celestial tapte sin kamp mot DeToNator. De slo dog Demise, og man kunne kanskje tenkt at det derfor blir jevnt. Men jeg tror at Demise klarer å "up their game" før tie-breakers. Men selvsagt spennende om Celestial klarer å motbevise meg, avslutter Henriksen.

Les også: Norske «Warclown» blir ankermann på Copenhagen Games »

Alle har muligheten til å streame

Det er ikke satt opp kamper på TV 2 Sumo eller internt i Gamer.no for disse oppgjørene, men det er åpent som vanlig for publikum å strømme kampene. For å gjøre dette kan dere velge kampen og trykke på «Jeg sender kampen»-knappen. Erfarne og gode streams kan bli plukket ut for ekstra promotering på ulike sosiale medier eller forsiden.

Siste fra forsiden