VM i Fortnite - Norske deltakere

Tre norske unggutter skal delta i helgens VM i Fortnite - «Endretta» (14) og «Nyhrox» (16) gleder seg

I overkant av 270 millioner kroner i den samlede premiepotten i New York.

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (til venstre) og Emil «Endretta» Byre er klare for VM i Fortnite.
Cooler Esport/Privat/montasje Gamer.no

DETTE ER VM I FORTNITE

Vis mer

100 solo-spillere og 50 duoer skal kjempe om en samlet premiepott på over 270 millioner kroner. Alle kampene spilles løpende, og de beste spillerne går videre til finalekampen.

De tre norske som er med:

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16)
Martin «MrSavage» Foss Andersen (14)
Endre «Endretta» Byre (14)

Flere norske spillere gjorde seg tidlig kjent i Fortnite-scenen, og var forventet å prege kvalifiseringen til VM i Fortnite. Til helgen sparkes det hele i gang, og vi har tre nordmenn med i kampen om omlag 270 millioner kroner. Bare ved å delta er spillerne allerede sikret en halv million kroner, men denne summen øker betraktelig jo høyere plassering de får i turneringen.

Det var hele 40 millioner spiller som forsøkte å kvalifisere seg, men bare 100 enkeltspillere, og 50 duoer som fikk plass i VM.

LES OGSÅ: Nå kommer VM i Fortnite – kvalifiseringen blir åpen for alle

En av disse var Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen som sammen med sin duo-partner David «aqua» W fra Østerrike hadde bemerket seg i både turneringer og i enkeltkamper. Allerede ved andre mulighet kvalifiserte de to seg til duo-turneringen i New York.

– Jeg håper det blir en fantastisk turnering med alle de beste spillerne i verden samlet. Målet vårt er å klare topp ti, noe som ville vært helt fantastisk. Presterer vi på vårt beste og spiller godt sammen som vi pleier så er det mulig, forteller han.

Kampene starter førstkommende fredag klokken 19:00 og vises på Fortnites Twitch-kanal »

Se resten av sendeskjemaet her »

Mye trening

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen.
Cooler Esport

16 år gamle «Nyhrox» er den eldste av de tre norske som har kvalifisert seg, og VM har vært målet i hele år. Han prøver å sette ord på hvor mange timer med trening det ligger bak denne prestasjonen, men det er ikke enkelt.

– Det har variert med tanke på at det må kombineres med skole, men stort sett har jeg spilt fem timer hver dag på skoledager. I helgene har det blitt vesentlig mer, kanskje åtte timer hver dag. Nå i sommerferien spiller og trener jeg hver eneste dag i flere timer for å forberede meg best mulig.

«Nyhrox» og hans duo spiller for organisasjonen Cooler Esport, som er en europeisk organisasjon med base i London. De har lagt til rette for at de to stjernene skal ha best mulighet til å gjøre det godt i VM. I juni og deler av juli har de to vært sammen på bootcampen til COOLER i London hvor de har fått enda bedre kjemi sammen. De har også spilt på en stor turnering i Montpellier i sommer for å være forberedte på hvordan New York kommer til å bli. For mange av spillerne der er det første gang de skal presterer foran et stort publikum.

– Jeg prøver å tenke at det er en vanlig turnering, men det blir spennende å se om jeg klarer å beholde roen, stresse ned og fokusere. I sommer har jeg trent på dette med en mental trener, og jeg håper at det gir resultater. Det blir mye press og oppmerksomhet, og jeg er spent på hvordan jeg takler det.

Les også
Betting og e-sport – et problematisk samarbeid

Veien til VM har på ingen måte vært enkel, men «Nyhrox» har hatt flere støttespillere som har hjulpet han på veien. Både organisasjonen han spiller for, lagkameraten og ikke minst familien har betydd mye.

– Klubben legger alt til rette for meg, og det eneste de ønsker er at vi skal prestere så godt som mulig. «aqua» og jeg har etterhvert blitt gode støttespillere for hverandre, og også alle konkurrentene som jeg senere har blitt god venn med. Familien min har hele veien støttet spillingen min, og spesielt broren min, Jørgen, har vært viktig. Min far løser alt det praktiske, noe som gjør at jeg kan fokusere på det jeg er best til, nemlig å spille, avslutter Bergquist Pedersen.

LES OGSÅ: Ble utestengt for juks – nå er de likevel klare for Fortnite-VM

«Endretta» (14) med internasjonal erfaring

Endre «Endretta» Byre ser frem til å delta i VM etter en kranglete kvalifisering.
Privat.

En av de aller største overraskelsene i kvalifisering sto en nordmann for. Etter fire forsøk med gradvis positivt utvikling så gikk det veien for Endre «Endretta» Byre i det aller siste forsøket på å kvalifisere seg til New York i solo-turneringen.

– Jeg tenkte først at jeg ikke var god nok. Pulsen økte hver gang jeg gikk inn i en kamp, og jeg klarte ikke å være så rolig som jeg vanligvis er. Jeg tok med meg erfaringen fra de andre gangene jeg hadde prøvd å kvalifisere meg, og til slutt så gikk det.

LES OGSÅ: Norsk 14-åring vant en halv million kroner i Fortnite-turnering

Byre gjorde rent bord, og vant hele kvalifiseringen på imponerende vis foran en rekke kjente streamere som fulgte han gjennom dagen, og som lot seg imponere. Kvaliken har tatt på mentalt for 14-åringen, og han hadde aldri klart det uten to viktige støttespillere.

– Jeg har fått veldig mye støtte av familien min. Det har vært en av nøklene til at jeg har kvalifisert meg. Både broren min og faren min har vært ekstremt viktige for meg.

«Endretta» har allerede sikret seg proffkontrakt med Misfits Gaming.

I et felt som er fullt av de beste spillerne i verden er det vanskelig selv for utøverne å vite hva man kan forvente.

– Det er veldig viktig å ha selvtillit. Da kan alt skje. Det kommer til å være en helt annen opplevelse å spille foran så mange mennesker. 27 000 tilskuere. Det blir enormt. Jeg går naturligvis for seieren, men det blir tøft. Kommer jeg innenfor topp 30 er jeg ekstremt fornøyd.

Martin «MrSavage» Foss Andersen er den siste nordmannen som har kvalifisert seg. Han skal spille både i solo- og i duo-turneringen med sin lagkamerat Benjy «Benjyfishy» David Fish. De to er blant de største favorittene til å vinne turneringen på forhånd.

Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med Foss Andersen for kommentar i forkant av VM.

Siste fra forsiden