Telenorligaen / Counter-Strike: Global Offensive

Tre spillere i Telenorligaen er tatt for juks

En av dem avslørte seg i en direktestrøm på Steam.

Valve

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene:

Under en turneringskamp Demise spilte tidligere denne uken ble Kenth Ivar «T0rry» Martinussen fersket da han jukset åpenlyst på sin egen Steam-strøm.

Metoden som ble brukt er en såkalt ESP-juks som gjør det mulig å se motstanderne gjennom alt av vegger og hindringer. I bildet som ble tatt av strømmen til T0rry, ser man at han kan se alle motstandernes posisjoner til enhver tid.

T0rry spilte tidligere for Aposis, men byttet lag så sent som for en uke siden. I høstens ligasesong spilte han også som reserve for Expert Gaming.

Sjefen i Demise, Jørgen «copaface» Larsen hadde følgende å si om hendelsen.

Bilde fra Steam-strømmen til Torry.

– Det kom et sjokk for oss alle. Vi sparket ham ut av laget med en eneste gang og begynte å søke etter en ny femtemann. For å unngå at dette skjer igjen, må vi være enda mer nøye på hvem vi spiller med. Vi kan ikke helgardere oss mot folk som jukser, men vi kan være mer kritiske i treninger og se igjennom demoer, sier han til Gamer.no.

Larsen ble kontaktet av tidligere Demise-spillere som sendte ham skjermbilder fra Steam-strømmen til t0rry. Han fikk også flerfoldige meldinger på Steam.

Passet ikke inn i laget

Renato «dreveN» Bjørnhaug, en annen tidligere spiller for Demise, ble nylig utestengt fra Valves egen antijukseklient (VAC). Han spilte en kamp for Demise i Telenorligaen, og laget følte ikke at spilleren passet inn, Larsen forteller at de allerede hadde tenkt å fjerne spilleren.

– Han passet i utgangspunktet ikke inn i spillergruppen. Så da jeg hadde tenkt å ta praten om at vi skulle sparke han fra laget, fikk jeg lenker til to Steam-kontoer, med fullt navn, som var VAC-utestengt. Disse utestengelsene var gamle, og kontoene var ikke i bruk lengre. Vi fjernet ham likevel fra laget. Når vi nå får høre i ettertid at han ble utestengt igjen er vi glade for at vi tok den avgjørelsen vi gjorde, sier Larsen til Gamer.no.

Både Demise og Aposis Gaming spiller i nest øverste divisjon av Telenorligaen.

I tillegg er det oppdaget at spilleren «G6» i fjerdedivisjonslaget Fredtun Gaming ble utestengt av Valves antijuksesystem for 16 dager siden. Fredtun Gaming har tapt alle sine kamper til nå.

Utestenges

Les også
Seriemesterne møter underdogen i TV-kampen på søndag

Stein Wilmann, e-sportsansvarlig i Gamer.no uttaler at både Torry, dreveN og G6 vil bli utestengt fra all deltakelse i Telenorligaen og andre konkurranser på Gamer.no frem til 31. desember 2016.

– Hvordan forholder Gamer.no seg til at T0rry spilte to kamper for Aposis Gaming i Telenorligaen denne våren før han ble tatt for juks?

– Vi diskuterer dette internt nå. Først og fremst vil vi be T0rry sende oss opptak av kampene han deltok i, så tar vi det derfra, forteller Wilmann.

T0rry rakk ikke å spille noen kamper for Demise i Telenorligaen, og Larsen er glad for at han ble oppdaget før noen skade hadde skjedd. Laglederen presiserer at juks ikke er noe Demise støtter og står bak.

– Vi ønsker ikke å bli assosiert med juksere, og har nulltoleranse for det. Spillere som bedriver juks vil bli fjernet med en gang. Vi ønsker å takke alle som bidro med å skaffe bevis, så vi fikk fjernet T0rry med en gang.

Gamer.no har kontaktet Kenth Ivar «T0rry» Martinussen for en kommentar.

Siste fra forsiden