Eserien

Tredje sesong av Eserien starter torsdag

Mange nyheter i vårsesongen 2020.

Håvard Paulsrud (til venstre) og Anders Rasmussen (nå Sandefjord) vant sesong to av Altibox Eserien.
Sindre Stien/Good Game

Den virtuelle fotballsesongen skal endelig sparkes i gang torsdag kveld i Eserien. De tre første rundene skal spilles torsdag 5. mars, mens runde fire til seks spilles 12. mars. Sånn vil det være hver torsdag frem til 30. april når de to siste rundene spilles.

HVOR SER DU ESERIEN?

Vis mer

Nytt av året er at kampene vil bli vist på Twitch. I tillegg til dette kommer selvfølgelig alle kampene til å være tilgjengelige på Dplay.

Første runde spilles torsdag 5. mars klokken 18:00.

Se kampoppsettet i terminlisten på Eserien.no »

Nytt av året er at alle lagene spiller i en og samme gruppe. Det blir som en ordentlig fotballsesong, uten gruppespill. Topp seks vil gå rett til sluttspillet, mens lagene på 7. til 14. plass skal spille en egen playoff om de to siste plassene.

En annen ting som er nytt av året er at kampene ikke skal spilles fra et studio i Nydalen. I år skal klubbene møtes i klubbenes egne lokaler, så man vil virkelig å få føle på hjemme og borte-følelsen for første gang, slik som i tradisjonell fotball.

LES OGSÅ: «Johans» forlater Ranheim - bader i tilbud fra andre klubber

Fra spiller til programleder

LAG SOM DELTAR I ESERIEN SESONG 3

Vis mer

Brann
HamKam
Jerv
Kongsvinger
Lillestrøm
Mjøndalen
Odd
Øygarden
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sandefjord
Start
Stabæk
Tromsø
Viking
Vålerenga

Johan Færaas, som var ønsket av blant annet Vålerenga i førsesongen, har gått inn i en programleder-rolle, og skal sammen med Sondre Skandsen gi fansen et show. Da årets Eserien vil være tilgjengelig på Twitch, vil det bli mulig for fansen å bidra med spørsmål, påstander og alt mulig.

– Vi skal skape engasjement og fyring denne sesongen. Her blir det lekent hele veien, og vi skal kose oss langs veien med de som ser på, sier en ekstatisk Færaas til Eserien.no.

Ligaformatet vil være med å fjerne litt av presset fra spillerne som nå kan slippe seg mer løs. Ett tap vil ikke være like katastrofalt som tidligere, og dette vil forhåpentligvis bidra til masse god FIFA-fotball.

– Endelig får vi ligaformat. Spillerne får muligheten til å rette opp tidligere feil og angrepsvillige. Risikoen og konsekvensen er ikke like stor lenger. Da tror jeg enda flere vil vise seg fram og skape en profil, legger Færaas til.

LES OGSÅ: Nykommer Jerv vant Eserien: – Overraskende at jeg dominerte så mye

Spillere og klubber har blitt omrokkert

PREMIEPOTTEN

Vis mer

1. plass: 120 000 kroner
2. plass: 70 000 kroner
3. plass: 40 000 kroner
4. plass: 20 000 kroner

Les også
Celestial Gaming og DreamZ møtes i tiebreaker etter nok en poengdeling

En av favorittene før sesongen med Vålerenga er Apeks. De har de to siste sesongene spilt under Strømsgodset. I år skal de spille for Sandefjord. Avtalen strekker seg ut 2020.

Sondre Voktor har funnet seg ny klubb.
Sindre Stien

– Det er veldig deilig å endelig kunne annonsere at det er Sandefjord vi skal samarbeide med i Eserien. Det har vært en veldig hektisk periode, men vi er henrykt over at Sandefjord valgte å kjøre på med e-sport. Jeg tror vi kommer til å samarbeide godt, da engasjementet i klubben merkes fra første samtale. Dette er sesongen vi skal vise oss som det topplaget vi er, forteller sportslig leder i Apeks, Anders Kjær i pressemeldingen.

Sondre Voktor har tatt veien fra Trondheim til Stavanger, og skal i 2020 representere Viking med Chris-André Skogland. Den gang fortalte Voktor at han forlot Ranheim fordi de ikke skal satse like hardt lenger, og at Viking er et nytt og spennende prosjekt i e-sporten i Norge. I tillegg at han er en veldig god venn med Skogland, som gjør at han håper å få løfte et trofé med Viking.

Siste fra forsiden