Trøbbel hos Flagship Studios

Hellgate: London-utvikler legges ned

Blizzard-veteranene i Flagship Studios ser ut til å ha store problemer.

Flagship Studios ble dannet av en gruppe veteraner fra Blizzard North, og deres første spill var det ambisiøse (men ikke hundre prosent vellykkede) actionrollespillet Hellgate: London.

Helvetes porter har åpnet seg.

Nå ser det ut som det også blir deres siste, for i følge rapporter på nettet har de aller fleste av studioets ansatte blitt sagt opp. Det er for øyeblikket uklart hva som skjer med den videre driftingen av Hellgate: London, samt MMO-spillet Mythos, som var i den siste fasen av utviklingen.

Ingen av sjefene hos Flagship Studios har kommet med noen offisielle uttalelser om det som skjer, men deres koreanske partner Hanbitsoft forteller at de håper å kunne fortsette utviklingen av Mythos i et internt studio.

Rettighetene til Mythos skal nemlig gå til dem om Flagship Studios legges ned, i følge en gjeldsavtale Flagship hadde med dem. Rettighetene til Hellgate: London skal visstnok gå til Comerica, en amerikansk bank.

Hanbitsoft hevder imidlertid at de også har visse rettigheter i forhold til Hellgate: London-franchisen, etter finansieringsavtaler med Flagship Studios. De forteller at de vil fortsette å støtte spillet i Korea, men har ikke sagt noe om hva som skjer i vesten.

Noe som gjør hele situasjonen litt ekstra kjedelig for de som abonnerer på betalutgaven av Hellgate: London er forøvrig at de nå har mistet muligheten til å kansellere abonnementet sitt gjennom spillets offisielle nettsted.

Siste fra forsiden