Trøbbel i fotballspillenes verden

Codemasters har besluttet å droppe Club Football-serien, mens Kina har bestemt seg for å forby Football Manager 2005.

Det er ikke særlig lett å hevde seg på fotballspillarenaen for tiden, med tanke på at både Electronic Arts og Konami har kjente og populære franchiser som finnes til omtrent alle plattformene. Med Club Football prøvde Codemasters å skille seg ut ved å lansere ulike versjoner av spillet sitt, og hver versjon var skreddersydd en spesiell fotballklubb.

Konseptet virket slett ikke dårlig, men problemet var at spillene i seg selv ikke viste seg å kunne konkurrere mot de overlegne konkurrentene til Konami og EA. Det første Club Football-spillet solgte godt, men årets spill har ikke vært særlig etterspurt (kanskje på grunn av at de som kjøpte forrige spill angrer på kjøpet). Derfor er det ikke så overraskende at Codemasters har besluttet seg for å legge serien på is. De fleste av de som jobbet på Club Football-spillene har blitt flyttet over til utviklingen av LMA-serien, men 18 mennesker har mistet jobben.

Verdens mest folkerike nasjon skaper stadig nyhetsoverskrifter. En av de tingene vi legger merke til er deres forkjærlighet for sensur; i løpet av den siste tiden har flere spill blitt forbudt (inkludert det norskproduserte Project IGI 2 og svenske Paradox sitt strategispill Hearts of Iron, som faktisk ble forbudt for å inneholde historisk korrekte fakta).

Nå er det Football Manager 2005 som visstnok skal ha skapt protester blant kinesiske gamere (i følge det kinesiske kulturdepartementet), og grunnen er at Taiwan, Hong Kong Macau og Tibet regnes som separate land i spillet. Dette ser det kinesiske kulturdepartementet på som en trussel mot landets uavhengighet og territoriale integritet, og derfor blir spillet forbudt.

Spillets utgiver, Sega, forteller at den versjonen som kineserne har forbudt er en piratversjon av den vestlige versjonen, og at de jobber med en versjon lokalisert for det kinesiske markedet. Denne vil følge kinesisk lov, og så snart den er ferdigutviklet vil Sega sende den til de kinesiske myndighetene for godkjenning.

Med tanke på at dette PC-spillet allerede har blitt den raskest selgende tittelen Sega Europe noensinne har hatt, og at selskapet satser tungt på det kinesiske markedet, taler det meste for at også kinesiske gamere får spille Football Manager 2005, selv om de sannsynligvis får spillet i sensurert form.

Siste fra forsiden