Trøbbel hos Flagship Studios

Trøbbel hos Flagship Studios

Flagship Studios ble dannet av en gruppe veteraner fra Blizzard North, og deres første spill var det ambisiøse (men ikke hundre prosent vellykkede) actionrollespillet Hellgate: London.

Helvetes porter har åpnet seg.
Helvetes porter har åpnet seg.

Nå ser det ut som det også blir deres siste, for i følge rapporter på nettet har de aller fleste av studioets ansatte blitt sagt opp. Det er for øyeblikket uklart hva som skjer med den videre driftingen av Hellgate: London, samt MMO-spillet Mythos, som var i den siste fasen av utviklingen.

Ingen av sjefene hos Flagship Studios har kommet med noen offisielle uttalelser om det som skjer, men deres koreanske partner Hanbitsoft forteller at de håper å kunne fortsette utviklingen av Mythos i et internt studio.

Rettighetene til Mythos skal nemlig gå til dem om Flagship Studios legges ned, i følge en gjeldsavtale Flagship hadde med dem. Rettighetene til Hellgate: London skal visstnok gå til Comerica, en amerikansk bank.

Hanbitsoft hevder imidlertid at de også har visse rettigheter i forhold til Hellgate: London-franchisen, etter finansieringsavtaler med Flagship Studios. De forteller at de vil fortsette å støtte spillet i Korea, men har ikke sagt noe om hva som skjer i vesten.

Noe som gjør hele situasjonen litt ekstra kjedelig for de som abonnerer på betalutgaven av Hellgate: London er forøvrig at de nå har mistet muligheten til å kansellere abonnementet sitt gjennom spillets offisielle nettsted.

Kommentarer (18)

Forsiden akkurat nå

Til toppen