Tron-utvikleren er historie

Propaganda Games rakk kun å utvikle to spill.

Det er en nådeløs bransje, noe fjorårets nedleggelser av alt fra et Guitar Hero-studio til det australske veteranselskapet Krome Studios og Crackdown-utvikler Realtime Worlds beviser. Kravene til fortjeneste er strengere enn noen gang, og derfor går også større selskaper som Bizarre Creations og JoWood en usikker fremtid i møte.

Turok var ikke et særlig godt spill.

Spillnettstedet Joystiq forteller nå at Disney-eide Propaganda Games er neste selskap som rammes av sparekniven. Det kanadiske studioet skal visstnok legges ned med umiddelbar virkning.

Propaganda Games har kun eksistert i drøye fem år, og ble stiftet av tidligere ansatte hos EA Canada. De debuterte med passe lunkne Turok i 2008. I høst gav de ut sitt andre spill, etter at Pirates of The Caribbean-prosjektet deres ble droppet, men Tron: Evolution ble heller aldri noen slager.

Disney har fortsatt et fyldig mannskap i bakhånd, blant annet med Epic Mickey-studioet Junction Point og Split: Second-utvikleren Black Rock Studios. Nedleggingen av Propaganda Games trenger derfor ikke å ha noen stor innvirkning på fremtidige spillmatiseringer av Disney-eide konsepter.

Siste fra forsiden