TrøndeLAN åpner dørene for alle denne helgen

Arrangøren håper å stelle i stand LAN i Trondheim hver høst fremover.

Deltagere på vei inn Autronica-hallen
Casual Gaming

I helgen er det duket for dataspillstemning i Trondheim når TrøndeLAN går av stabelen i Autronica-hallen, arrangert av studentorganisasjonen Casual Gaming.

Vanligvis holder organisasjonen arrangementet lukket for studenter ved NTNU, men fra 9. til 11. oktober åpner de dørene for alle som skulle ønske å delta.

Det kan virke som det er selve LAN-opplevelsen som skal være fokuset på TrøndeLAN, men Casual Gaming stiller også sterkt når det gjelder konkurransespill. LAN-et fronter nemlig en samlet premiepott på 30 000 kroner som skal fordeles på seks titler. Fokuset her vil være på League of Legends, med en premiepott på 16 000 kroner og Counter-Strike: Global Offensive med en pott på 9000 kroner. De resterende 5000 kronene fordeles på Super Smash bros Melee, Super Smash Bros. 4, Rocket League og Hearthstone, med hovedvekt på Super Smash-spillene.

Fremtidsplaner

Vinnere under et tidligere arrangement.

Selv om Trondheim er blant landets største byer, har LAN-miljøet aldri stått spesielt i byen. Det som har blitt arrangert er gjerne mindre tilstelninger eller LAN for lukkede grupper som studenter.

Casual Gaming ønsker å være blant de som forandrer denne trenden. De har arrangert LAN siden 2010, men før årets TrødneLAN har kun ett tidligere LAN vært åpent for andre enn studenter:

– Fremover ønsker vi å arrangere LAN for hele Trondheim hver høst, men det er vanskelig å finne lokaler da miljøet er såpass lite og kulturorganisasjoner anser ikke e-sport som sport, forteller Kiran Khan fra Casual Gaming til Gamer.no.

Siste fra forsiden