Anmeldelse

Bonkies

Trønderprodusert kaos fra øverste hylle

Dette spillet er helt «bonkers» gøy sammen med andre.

Bonkies er det første spillet til det Trondheim-baserte spillselskapet Studio Gauntlet. I disse isolasjonstider er det greit å ha noen innslag med latter og glede, og litt useriøs moro. Det er her Bonkies prøver å levere, og etter å ha spilt dette både alene og sammen med familie og venner og ødelagt cirka 17 håndkontrollere, kan jeg bekrefte at jeg har hatt det gøy.

Kaos på den gode måten

Kort fortalt er Bonkies et lokalt flerspiller samarbeidsspill der du, sammen med opptil 3 andre venner, styrer hver deres romapekatt. Dere skal utforske universet, og veien dit innebærer å bygge opp ulike bygg.

Bonkies.
Studio Gauntlet

Og det er her moroa skjer. Du styrer din apekatt ved å fly rundt på et komprimert brett. Du har en mekanisk arm som du kan ta tak i gjenstander med, og midt på skjermen er et omriss av det som skal bygges. Noen gjenstander er store, andre små, lange og korte, og det er opp til deg og vennene å samarbeide slik at hele konstruksjonen står stabilt. I tillegg så har du relativt kort tid på å bli ferdig før det er game over.

Det blir selvsagt et kaos av misforståtte beskjeder, gode intensjoner og klosser som raser både hit og dit. Det er lett å plukke opp og bare starte å spille, men det å greie å koble sammen alle kontrollene, samt balansere byggeklosser, holde apekatten svevende og ikke ødelegge for andre blir mye selv for den mest hardbarkede gameren.

Kontrollene i spillet er gode, akkurat passe vinglete til at det blir moro, uten å være veldig kompliserte. Det ble litt vel mye for 5-åringen i huset å holde styr på, men for litt større barn som er mer vant med spilling bød det på mye moro. Til og med min ikke så spillinteresserte kone synes det var moro å ta noen runder med Bonkies (hun har tidligere likt blant annet Overcooked, som er litt i samme sjanger).

Best med flere spillere

Dette er uten tvil et spill som er laget for å spille sammen med andre, til tross for at du kan spille gjennom alle områder i spillet helt alene. Det er vanskeligere på en annen måte når du spiller uten andre. Du greier å løfte alle bitene, men du skal stable riktig kloss på riktig sted ganske så fort hvis du skal greie å få med deg bonus-bananen. Det virker som om det ikke er balansert helt til alenespilling, og jeg anbefaler definitivt å gjøre dette sammen med andre.

Bonkies.
Studio Gauntlet

Spillet er lettbeint både på humor og stil, som er gjennomført og fungerer godt til stemningen i spillet. Selve menysystemet og manøvrering mellom nivåer er litt klønete, men det er en såpass liten del av spillet at det ikke plager meg nevneverdig.

Utover dette er det kreativt og overrasker stadig med nye varianter og utfordringer utover i spillet. Dette holder på oppmerksomheten og variasjonen, og man blir kanskje ikke like fort mett på selve monteringen av alle de merkelige byggverkene som skal stables sammen.

Konklusjon

Bonkies er rett og slett innmari gøy, i hvert fall når du spiler sammen med andre. Ja, du kan spille alt alene, men det blir rett og slett ikke det samme.

Gode kontroller og en fysikkmotor som oppfører seg mer eller mindre akkurat sånn du forventer er pluss i boka, og det er stort sett deg eller en av dine kompanjonger som har slurvet i jobben hvis noe raser, ikke urettferdig fysikk.

Fantasifull og variert nivådesign, akkurat passe hårete bonustider og høy temperatur og masse latter i sofaen. Dette lukter godt håndverk fra Trondheim, og er definitivt et spill som kommer til å gå igjen her i huset.

Bonkies er ute til Windows, PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch. Anmeldelsen er basert på PlayStation 4-versjonen.

8
/10
Bonkies
Bonkies er rett og slett innmari gøy.

Siste fra forsiden