True Fantasy Online lever likevel

For en tid tilbake kansellerte Microsoft MMORPG-spillet True Fantasy Online, som ble utviklet for Xbox. Nå ser det ut som utviklingen skal starte igjen, og at spillet i tillegg kan komme til PC og PS2.

True Fantasy Online fikk ikke så mye oppmerksomhet her i vesten, men i Japan ble det sett på som et av de viktigste Xbox-spillene under utvikling, og både utviklerne i Level-5 og den japanske spillpressen var sikre på at det kom til å bli en stor suksess. Derfor var overraskelsen stor da Microsoft, som skulle stå for utgivelsen av spillet, kansellerte tittelen i fjor.

I et intervju med det japanske bladet Dorimaga fortalte presidenten hos Level-5 (Hakihiro Hino) om prosjektet, og hevdet blant annet at grunnen til at det ble kansellert var at forholdet mellom Microsoft og Level-5 etter hvert ble veldig dårlig. Da Microsoft kunngjorde kanselleringen kunne de ikke bli helt enige med seg selv om hva som var grunnen, og Microsoft Japan hevdet årsaken var problemer med kvaliteten, mens Microsoft USA hevdet de kansellerte spillet i en del av en større strømlinjeforming av de fremtidige produktene sine.

MMORPG-tilhengere husker sannsynligvis at de også kansellerte det lovende MMORPG-spillet Mythica omtrent samtidig, og kanselleringen av True Fantasy Online kom heller ikke så langt unna kanselleringen av Psychonauts og Oddworld: Stranger - to spill som har funnet nye utgivere og skal komme på markedet i år. Psychonauts kommer nå også til PS2 og PC, etter som Microsoft er ute av bildet.

Det samme ser ut til å skje med True Fantasy Online. Hakihiro Hino skal nemlig ha fortalt at Level-5 er i ferd med å gå i gang med produksjonen av True Fantasy Online igjen, og at sjansene er ganske store for at det ville lanseres til PS2 og PC. Level-5 har som kjent et veldig godt forhold til Sony, og har blant annet stått for de populære PS2-rollespillene Dark Cloud 1 og 2. Om spillet fortsatt også er under utvikling for Xbox vet vi ikke.

Siste fra forsiden