Counter-Strike: GO / League of Legends / StarCraft II

TV 2 satser på e-sport med egne ligaer

Skal ha ligaspill i League of Legends, Counter-Strike: GO og StarCraft II.

Gorm K. Gaare / TV2

TV 2 annonserte i en pressemelding tirsdag at de skal starte en egen e-sportliga for nordmenn. Ligaen arrangeres i samarbeid med House of Nerds, som skal stå for infrastruktur og det spilltekniske, mens TV 2 selv skal stå for den tekniske kompetansen og det redaksjonelle.

– Interessen for e-sport er stadig voksende her til lands og en satsing som det vi gjør nå har vært en ambisjon vi har hatt en god stund allerede. Jeg har klokkertro på at dette er et spennende og fremtidsrettet tv-produkt, både på nett og på lineær tv, sier prosjektleder for e-sport hos TV 2 Sporten, Mikael Harstad Groven i pressemeldingen.

– Som lynsjakk i 120 kilometer i timen

League of Legends.

Det skal satses på spillene League of Legends, StarCraft II og Counter Strike: Global Offensive. Den første sesongen vil gå over ti serierunder.

– I TV 2 er vi fornøyde med å ha med oss House of Nerds som partner i denne ligaen. Deres lokaler vil passe perfekt inn i ambisjonen om å gi en helhetlig seeropplevelse, samtidig som vi kommer til å befinne oss i selve hjertet til Norges e-sport-fremtid, sier Harstad Groven videre i pressemeldingen.

Counter-Strike: Global Offensive. (Bilde: Valve)

House of Nerds er et nystartet mekka for spill- og teknologiinteresserte mennesker i Oslo. Huset er på hele 1000 m2, og skal være et sted for lek, læring, innovasjon og kompetanseoverføring i privat og offentlig sektor. De har rundt 100 spillstasjoner utstyrt med spill-PCer og konsoller.

– House of Nerds tror sterkt på at et samarbeid med TV 2 vil gi e-sporten det rette løftet i Norge. E-sport engasjerer millioner av seere verden over, og vi ser frem til å skape en arena som sprer sporten til et bredere publikum i landet også, sier Ida Faldbakken, som er sjef i House of Nerds.

Sendes på TV 2 Sportskanalen

StarCraft II. (Bilde: Blizzard).

Flere av kampene blir sendt på TV 2s gratis-sportskanal. Alt som ikke vises der, vil være tilgjengelig på TV 2 Sumo.

– Vi skal behandle vår nye liga redaksjonelt, sørge for gode kommentatorer, tabeller og en god nettdekning. Den nye ligaen skal være seriøs, med gode premier, lover Harstad Groven.

TV 2 er ikke de eneste som har sett mot e-sportens verden. Her på Gamer.no har vi det siste året kjørt egne ligaer, med ukentlige direkteoverførte kamper. I år er satsingen større enn noensinne, med Telenor som hovedsponsor bak det vi kaller Telenorligaen. Her har vi i år samlet over 2000 spillere totalt mellom Hearthstone, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II, og de mange oppgjørene følges aktivt på ligaportalene det lenkes til. For øyeblikket har ligaen en ukes pause grunnet vinterferien.

Les også
Anmeldelse:

Vil du se repriser av kampene fra Telenorligaen?
Vi legger ut opptak av oppgjørene så raskt som mulig. Les mer her »

Siste fra forsiden