Gigacon 2016

TV 2 sender direkte fra spillturneringene på Gigacon i helgen

– E-sport er en viktig del av vår fremtidssatsing, sier kanalens prosjektleder.

Eivind Von Dohlen

E-sport står i fokus på TV 2 Sumo i helgen når turneringer fra Gigacon entrer tv-sendingene. Fra fredag 30. september til søndag 2. oktober skal det konkurreres i Counter-Strike: Global Offensive og Hearthstone, og alt skal direktesendes gratis på TV 2 Sumo.

– TV 2 synes e-sport er svært interessant og spennende, jeg er overbevist om at dette er en viktig del av vår totale fremtidssatsing. Derfor har vi fått i stand denne avtalen og vi ser frem til å få direktesendt gaming tilbake på vår plattform, sier prosjektleder for e-sport i TV 2, Mikael Harstad Groven, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gigacon er som Landstreffet uten alkohol og russebukse

Deler på moroa

Renato Mahmutagic er leder for Gigacon.
Eivind Von Døhlen

E-sport er ikke ukjent farvann for TV 2, da de har tidligere erfaringer med distribusjon av både Dreamhack og Altiboxligaen.

– Slike arrangementer samler mange unge og engasjerte spillere på ett sted, men vi vil gjerne dele moroa med enda flere gjennom å vise turneringer direkte fra messehallen gratis på TV 2 Sumo.

Styreleder for Gigacon, Renato Mahmutagic, er glad for samarbeidet med TV 2, og ser på det som et steg i riktig retning.

– Etter å ha jobbet med e-sport i nærmere fem år, er det både forfriskende og gledelig å se at TV 2 satser på fremtiden og det som opptar titusener av norske ungdommer hver dag, forteller han.

De estimerte sendetidene er som følger:

Fredag 30/9 Lørdag 1/10 Søndag 2/10
Counter-Strike20:30-03:0013:00-22:0012:00-18:00
Hearthstone 12:30-21:3011:00-21:00

Større og bedre

Årets Gigacon er tredje gang messen blir arrangert, og årets utgave skilter med plass til rundt 2000 deltagere og en premiepott på over 200 000 kroner. Denne potten skal fordeles på de fire forskjellige spillene det skal konkurreres i, med hovedfokus på kortspillet Hearthstone. Den som tar førsteplassen i denne turneringen stikker av med hele 30 000 kroner, og med en så stor premiepott håper Gigacon at de kan tiltrekke seg noen av de europeiske storproffene.

Foruten de to tidligere nevnte spillene, skal det også konkurreres i Overwatch og League of Legends. Disse turneringene blir derimot ikke vist på TV 2 Sumo.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Høsten er høysesong for LAN, og det er ikke bare i Oslo det skjer. Helga etter Gigacon går ByLAN av stabelen i Bergen »

Siste fra forsiden