TV 2 sender ESL One New York

TV 2 sender sluttspillet i ESL One New York

– Vi kan legge fokus rundt profiler, historier og denne type ting som gir innsikt du ellers aldri ville få sett, sier Halvor Gulestøl.

Halvor Gulestøl er en av frontfigurene i TV 2s nye e-sportstudio.
Ola Solheim

DETTE ER ESL ONE NEW YORK

Vis mer

Åtte lag fordelt på to grupper kjemper om en premiepott på 1,8 millioner kroner. De to beste lagene i hver gruppe går videre til semifinalene.

Gruppe A:

ENCE
Eunited
G2
Team Liquid

Gruppe B:

Astralis
Evil Geniuses
Faze Clan
Optic Gaming

Tidligere i september annonserte TV 2 at de satser på e-sport med et helt ny prosjektteam. Satsingen ledes av Ola Solheim, som har fått med seg tidligere Telialiga-kommentator Simen Henriksen, Counter-Strike-kommentator Halvor Gulestøl, Donya Jabari som reporter og proffspiller Hege Botnen.

Til helgen starter deres første sending fra ESL One New York, og i den forbindelse har Halvor Gulestøl fortalt litt om hva han tenker om satsingen.

– Satsingen til TV 2 er utelukkende poisitiv for norsk e-sport, de har vært veldig klare fra begynnelsen at dette var noe de ville gjøre på skikkelig vis og lage et ordentlig produkt for norske øyne å se på. Hovedfokuset må være å holde seg tro til det kjernepublikumet ønsker å se - ikke en fordummet versjon av interessefeltet deres som er myntet på andre enn dem. Det blir naturligvis viktig for oss å vise at dette er noe legitimt, ikke bare den stereotypiske «gutteromsaktiviteten», men en faktisk jobb med ufattelig høye krav til suksess.

Turneringen ser du på TV 2 Zebra eller TV 2 Sumo lørdag og søndag.

Gruppespillet startet allerede torsdag, og fortsetter fredag klokken 17:00. Dette ser du på ESL sin Twitch-kanal »

Håper å appelere til folket

Mange har under tidligere satsinger spurt hvorfor man skal gå på andre tjenester enn Twitch for å se på favoritt-e-sportutøverne sine. Gulestøl mener det blir vanskelig, men at de skal forsøke sitt beste.

– Det er jo klart at folk er vanedyr, og dersom man har vært gjort det til rutine å gå til Twitch hver gang man skal se på e-sport-turneringer må det noe ekstra til for å bryte den tradisjonen. Det må nok en blanding av ting som må til for at dette skal skje, men det er jo mulig, sier Gulestøl før han legger til.

– Først av alt så hjelper det nok at dette er den første ordentlige satsingen Norge har sett fra et mediehus, det i seg selv er spennende for folk som ikke bare et interesserte i Counter-Strike, men e-sport generelt også. Som en følge av at det er en TV 2-satsing, betyr det også at vi kan gjøre langt mer rundt produksjonen både før og under sending sammenlignet med hva man er vant til. Vi vil ha muligheten til å lage langt mer innhold rundt spillerne, lagene og lignende, enn det turneringsarrangøren normalt har. Vi kan legge fokus rundt profiler, historier og denne type ting som gir innsikt du ellers aldri ville få sett.

Foreløpig satser TV 2 på Counter-Strike. Gulestøl vet ikke hvordan planene er for å utvide til andre spill etter hvert.

– Hvordan TV 2s planer for framtiden er kan jeg ikke si for sikkert, men det er selvsagt et interessepunkt for dem å vurdere flere spilltitler med tid. De vil som sagt gjøre e-sport på en skikkelig måte, men det beror jo på at de faktisk ser at folk viser interesse for produktet.

LES OGSÅ: Riddle rystet Nordavind

Ikke imponert over spillerbyttet

Les også
Alt handler om å holde seg over nedrykksstreken
Gulestøl er ikke imponert over spillerbyttene til Faze og Håvard «rain» Nygaard.
Adela Sznajder/DreamHack

Nylig annonserte Faze Clan at de henter to nye spillere inn i lagoppstillingen sammen med norske Håvard «rain» Nygaard. Gulestøl er usikker på om dette er riktig retning, men gleder seg til å se dem i aksjon i helgen.

– Tja. På papiret så er det jo ikke ueffent å få inn «coldzera» i et lag som Faze - og alltid spennende med nye fjes som «broky», men det er umulig å unngå at laget har prestert å ignorere det faktum at de ikke har hatt en ordentlig taktisk leder på lenge og at de har lidd som en følge, sier Gulestøl før han fortsetter.

– Et spillerbytte som dette føles mer ut som et steg tilbake til røttene, hvor hovedfokuset lå på det individuelle mer enn helheten av spillet, altså lagspillet. Noe de gikk bort fra i fortiden med god grunn, så det er vanskelig for meg å bli for begeistret over konseptet at «NiKo» skal bestemme det taktiske igjen. Håper jeg blir motbevist, man må jo gi dem noe tid til å spille sammen før man får endelig svar, men tror ikke dette er det stabiliserende byttet som gjør Faze et fast topp 4-lag igjen, avslutter Gulestøl.

Siste fra forsiden