TV 2 e-sport

TV 2 vil behandle e-sport på samme måte som Tour de France

Tidligere Telialiga-kommentator Simen Henriksen er en av fem ansatte til satsingen.

Simen Henriksen er programleder i TV 2s satsing.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

TV 2 annonserte torsdag at de har ansatt fem personer til sin e-sportredaksjon. Teamet skal dekke e-sport på samme tradisjonelle vis som de øvrige sportsredaksjonene. De fem utvalgte er tidligere Telialiga-kommentator Simen Henriksen, Counter-Strike-kommentator Halvor Gulestøl, Donya Jabari er ansatt som reporter og proffspiller Hege Botnen. Prosjektleder er Ola Solheim.

I en sak på M24 sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen følgende.

– Vi kommer til å rigge denne satsingen på lik linje som våre andre sportsrettigheter. Med fokus på godt innhold fra vårt studio i Bergen. Min drøm er at vi klarer å rigge e-sport på lik linje som vi har skapt interessen for sykkel gjennom Tour de France.

E-sport vokser enormt

Videre forteller Jansen Hagen om en voksende interesse for e-sport.

– Interessen for gaming og e-sport blant barn og unge øker i rekordfart. I våre naboland, spesielt i Danmark, er e-sport en innholdssjanger i enorm vekst. Målet er å skape et nytt innholdskonsept som kan bli stort på fremtidige plattformer. Dette er innhold for en ung målgruppe som er vanskelig å nå med tradisjonelt innhold. I tillegg vil vi skape innhold rettet mot foreldrene. Vi håper å bygge en bro fra spill på «gutterommet» til en samtale rundt middagsbordet.

TV 2 har kjøpt rettigheter til flere store turneringer utover året. Første sending fra TV 2s nye studio vil være fra ESL One New York i slutten av september. Sendingene vil vises både på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra.

Siste fra forsiden