Ubisoft deaktiverer «svindelnøkler» fra billige nettbutikker

Flere har fått Far Cry 4 fjernet fra kontoen.

Ubisoft, Shutterstock, Neamov

Ifølge Eurogamer har Ubisoft gått ut og bekreftet at de jobber med å fjerne spillnøkler som de mener har opphav i svindel. Bekreftelsen kommer etter at flere Ubisoft-spillere over helgen plutselig har fått enkelte spill fjernet fra kontoen sin. Denne Far Cry 4-tråden i Ubisofts egne nettfora rommer mange av de som nå står uten et spill.

Billig… men bra…?

Ubisoft selv mener det handler om svindel, men forteller ikke på nåværende tidspunkt akkurat hvor svindelen stammer fra.

– Med jevne mellomrom deaktiverer vi nøkler som ble skaffet via svindel og solgt videre. I dette tilfellet arbeider vi for tiden med å finne opprinnelsen til svindelen, og kommer til å oppdatere våre kunder med en gang vi har mer informasjon å dele. I mellomtiden oppfordrer vi kundene om å ta kontakt med stedet de kjøpte nøklene fra, forteller Ubisoft til Eurogamer.

Vær varsom

Flere steder på nett selger nøkler for helt utrolige priser som ligger langt under de tradisjonelle kanalene. Ett eksempel er G2A, som i dette tilfellet virker å være stedet der de fleste rammede kundene har fått nøklene sine fra. Med priser som nærmer seg halvparten av prisene i Ubisofts egen nettbutikk, Uplay, er det lett å skjønne hvorfor noen faller for fristelsen.

G2A er et sted som lar private aktører selge spillnøkler, men det er noe man bør være svært skeptisk til som hovedregel. Hvor nøklene har opphav, og hvorfor de er så mye billigere enn vanlig kan skyldes flere ting – både legitime og ikke-legitime. Merk at Ubisoft selv ikke har pekt ut G2A i dette tilfellet.

Dette er langt fra første gang G2A havner i negativt søkelys. På vårparten i fjor gikk utgiverleddet Devolver Digital, som blant annet har Hotline Miami, The Talos Principle og Broforce i stallen, ut mot nettstedet, og fortalte at nøklene som kjøpes derifra ikke var legitime. Også de jobber stadig med å annullere svindelnøkler.

At nøkler er så lette å misbruke har vært et problem for andre også.
Wadjet ville gi bort The Blakcwell Deception, men måtte stoppe tilbudet »

Siste fra forsiden