Opportunister rasket med seg 30 000 Steam-nøkler

Wadjet ville gi bort The Blakcwell Deception, men måtte stoppe promotilbudet.

Ga bort The Blackwell Deception gratis.
Wadjet Eye Games

Det lille eventyrspillstudioet Wadjet Eye Games ønsket å skape litt blest rundt seg selv under årets Halloween-feiring. Studiosjef og hoveddesigner Dave Gilbert så for seg at å gi bort 50 000 spillnøkler til stemningsfulle The Blackwell Deception kunne være en god idé, og arrangerte en gratiskampanje som etter planen skulle vare fra fredag til søndag sist helg.

Trøbbel hele veien

Da kampanjen begynte fredag tok det ikke lang tid før de første problemene meldte seg. Allerede etter et par timer begynte Gilbert å ane uro. Da distribueringssystemet til salgsløsningen BMT ble overbelastet, ble det tydelig at ting var i ulage.

Noen få ødelegger for mange.

– Jeg sjekket det ut og skjønte raskt hva som hadde skjedd. Folk bestilte mer enn én kopi av spillet, flere hundre samtidig. Og de samlet Steam-nøklene slik at de kunne selge de senere, forteller Gilbert til nettstedet RedOrBlueKey.

Etter litt arbeid fikk Gilbert og BMT justert kampanjen, og lagte en nettside med en Steam-kodegenerator slik at man fikk ett spill per unike IP-adresse. Dette stoppet dog ikke kodehøsterne fra å maskere IP-adressen sin slik at de kunne fortsette å håve inn koder i bøttevis.

Måtte avbryte kampanjen

På kort tid hadde 20 000 nøkler blitt rasket vekk av opportunistene. En resignert og sliten Gilbert bestemte seg derfor for å avbryte kampanjen, og bad BMT om å fjerne gratisløsningen.

The Blackwell Deception fikk skryt av oss i 2011.

– Jeg var utslitt etter å fulgt med på gratistilbudet og jobbet med Steam- og nedlastningsproblemene i 36 timer i strekk.

BMT fjernet lenken til nettstedet som delte ut nøkler, men glemte å fjerne selve nøkkelgeneratoern. Dette gjorde at hamstringen av koder fortsatte helt til lageret var tomt – rundt 30 000 koder ble høstet inn etter at gratisperioden egentlig hadde blitt kuttet. Alle disse vil bli gjort ugyldige, forteller Gilbert, og forklarer at det er umulig å vite hvilke som ikke er blant de som misbrukte tilbudet.

– Det er som om en godteributikk ønsker å gi bort litt gratis godteri på Halloween, mens kundene istedet går inn på bakrommet og stjeler hele lagerbeholdningen, uttrykker Gilbert til Gamasutra.

Lite studio med mange spill

Gemini Rue er en annen av Wadjets vinnere.
Les også
Anmeldelse:

Wadjet Eye Games er et lite spilleslskap som har spesialisert seg på å lage og publisere pek-og-klikk-spill ut av en nittitalls støypeform. Det New York-baserte studioet er kanskje mest kjent for de egenproduserte Blackwell-spillene, men har også høstet en del skryt for publiseringen av blant annet Gemini Rue. Ifølge selskapets nettsider drives studioet av to personer, Dave Gilbert og kona Janet Gilbert.

Vi anmeldte for øvrig The Blackwell Deception da det først ble sluppet i 2011, og vår anmelder meldte om en pek-og-klikk-opplevelse som byr på underholdende, troverdige og tilfredsstillende gåter og et mysterium som blir mer og mer spennende jo mer man graver i det.

Kilder: Gamasutra og RedOrBlueKey

Siste fra forsiden