Ubisoft forteller om Far Cry for Wii

Ubisoft har nå kommet med informasjon om Far Cry for Wii, samtidig som en informasjonslekkasje røper at de også jobber med Far Cry 2.

Den franske utgiveren Ubisoft har kommet med den første ordentlige informasjonen om Far Cry: Vengeance, et nytt førstepersons skytespill utviklet for Nintendo Wii. Historien følger stakkars Jack Carver, som ikke helt klarer å holde seg unna trøbbel på de tropiske øyparadisene han liker å besøke.

Denne gangen blir han lurt med på en lyssky affære av en "femme fatale", og ting går selvfølgelig veldig galt. Carver ender opp med skylden for et mord han ikke har begått, og som resultat får han en hel hær med opprørere på nakken. Carver er imidlertid vant til å snike seg rundt i jungelen, og i tillegg har han overmenneskelige egenskaper etter eksperimenteringen han ble påført i Far Cry: Instincts.

Ubisoft lover at alle våpnene utnytter seg av Wii-kontrollerens spesielle egenskaper (de nevner blant annet en machete og et maskingevær, samt de dyriske spesialangrepene til Jack Carver), og i tillegg får vi kjøre ATV, svevebåter, vannscootere og mye mer. Spillmiljøene er interaktive, og du kan dessuten snike deg gjennom de tettgrodde miljøene for å ta ut opprørere før de i det hele tatt merker at du er der.

Spillet kommer også med flerspiller, og Ubisoft trekker frem "chaos"-modusen vi også kjenner fra Far Cry Instincts-spillene på Xbox. Det er i det hele tatt mye som tyder på at det nye Far Cry-spillet er basert på Xbox-spillene, på tross av at det ikke har "Instincts" i tittelen.

Ubisoft har imidlertid mer på lager for de som liker Far Cry. Gjennom en uheldig lekkasje fra selskapets ftp-server kom det blant annet frem at selskapet jobber med Far Cry 2, som etter alt å dømme blir en skikkelig Far Cry-etterfølger. Det er ikke klart hvem som står for selve utviklingen, men de fleste antar det er snakk om Ubisofts Montreal-studio, og ikke seriens skaper, CryTek (som jobber Crysis for EA).

Siste fra forsiden