Ubisoft inn i kampen om Take-Two?

Utfordrere til oppkjøp

Den amerikanske finansbibelen Forbes mener Ubisoft kan snappe Take-Two rett foran nesen på Electronic Arts.

I føljetongen som etter hvert har blitt en såpeopera, står Electronic Arts og Take-Two steilt opp mot hverandre. Førstnevnte har i lengre tid prøvd å kjøpe opp selskapet som sitter på serier som Grand Theft Auto, Bioshock, Sid Meier's Civilization og så videre. Take-Two har hele tiden motsatt seg EAs stadig økende bud, dette fordi de mener at den amerikanske giganten kommer med bud som er langt mindre enn det Take-Two faktisk er verdt.

Etter at Take-Two-president Strauss Zelnick forrige torsdag kommenterte at han «har hatt og skal fortsette å ha, formelle samtaler med interesserte parter angående firmaets fremtid», spekulerer nå amerikanske Forbes i hvem «de andre partene» kan være.

Når Zelnick sier to parter, er det i praksis bare to andre enn Electronic Arts innenfor spillindustrien som per dags dato har kapasitet til et slikt oppkjøp; Ubisoft og Activision. Sistnevnte er nå midt inne i en fusjon med Vivendi, til selskapet Activision Blizzard. Derfor rettes øynene med en gang mot den franske spillutgiveren Ubisoft, som omsatte for omlag 7,5 milliarder kroner i fjor.

Ubisofts amerikanske sjef, Laurent Detoc, har kommentert at selskapet ønsker å gå bort fra et rent spillfokus og bygge opp store franchiser som strekker seg over flere media. Med store spill som utappede Grand Theft Auto IV og Bioshock, som allerede har konkrete planer om en film, er det lett å tenke seg at siklet renner nedover crossianten.

Forbes peker på at penger kan bli problemet. Selv om Zelnick & co. kanskje heller vil falle i hendene på Ubisoft, kan ikke franskmennene på stående fot skrape sammen pengene for å toppe budet som per i dag foreligger fra EA uten eksterne investeringer. De er også nesten dømt til å tape ved en eventuell budkrig. En fusjon av de to selskapene, lik det Vivendi og Activision gjør, kan også vise seg å bli vanskelig, ettersom Electronic Arts allerede eier 17 prosent av Ubisoft. Intrikat.

Siste fra forsiden