Ubisoft spillmatiserer Cameron-film

Ubisoft har sikret seg rettighetene til å lage spill basert på James Camerons kommende film, Avatar.

Den geniforklarte regissøren James Cameron har filmer som Terminator, The Abyss, Aliens, True Lies og Titanic på rullebladet sitt, og i over ti år har han jobbet med filmprosjektet Avatar.

Avatar følger en tidligere marinesoldat som har fått bevisstheten sin plassert i kroppen til et vesen fra en annen planet. Nå må han kjempe for sin egen overlevelse, samtidig som han må prøve å redde planetens beboere fra utryddelse.

På rollelisten finner vi blant annet Sam Worthington, Zoe Saldana og Sigourney Weaver. I tillegg skrytes det av at de eksotiske omgivelsene lages av Weta Digital, som blant annet har The Lord of the Rings-trilogien og King Kong på merittlisten.

Nå har Ubisoft kunngjort at de har sikret seg rettighetene til å lage spill basert på Avatar, og at dette vil lanseres samtidig med filmens premiere i mai 2009. I og med at lanseringen er såpass langt frem i tid, har de ikke gitt noen detaljer om spillet eller hvilke plattformer det kommer til.

James Cameron forteller at Ubisofts prosjekt fanger sjelen til verden og figurene i filmen, og at han er sikker på at de kommer til å gjøre en svært god jobb med spillmatiseringen av hjertebarnet hans.

Med tanke på hvor godt Ubisofts spillversjon av King Kong fungerte, er det absolutt håp om at Avatar kan bli bedre enn lisensspill flest. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert som vi får den.

Siste fra forsiden