UFO sett over spillfabrikk

Cenega har kunngjort at strategispillet UFO: Aftershock nå er ferdigutviklet. Spillet kommer i salg i slutten av måneden.

UFO: Aftermath representerte et hyggelig forsøk på å gjenskape magien fra Julian Gollops klassiske UFO: Enemy Unknown, selv om det riktignok var flere ting spillet kunne gjort langt bedre. Om tsjekkiske Altar Interactive har bygget videre på de positive sidene av spillet samtidig som de har lyttet til kritikerne, bør vi kunne forvente svært mye av etterfølgeren, UFO: Aftershock.

Handlingen i UFO: Aftershock fortsetter fra en av avslutningene i den dystre forgjengeren. Spilleren går med på å overgi jorden til de invaderende romvesenene, som planlegger å forvandle planeten vår til en gigantisk levende organisme. Mesteparten av de overlevende menneskene blir flyttet til en stor romstasjon som går i bane rundt kloden (noe som ikke høres særlig artig ut, men total utryddelse er likevel et kjipere alternativ).

Det hele starter noen år senere, når de grå ikke dukker opp som avtalt og romstasjonen begynner å slite med tekniske problemer som i verste fall kan føre til at systemene feiler helt og stasjonen blir forvandlet til en gigantisk, svevende likkiste. Nå må spilleren finne ut hva som er galt og hvordan ting står til nede på jorden, hvor en liten gruppe overlevende ble igjen. Spilleren får kontroll over en gruppe spesialsoldater som må bygge opp et basenettverk på planetoverflaten og prøve å ta tilbake kontrollen over vesle Tellus.

Spillet er et taktisk strategispill elementer fra administrative strategispill og rollespill. På den ene siden må du lede troppene dine i kamp ute i felten, og på den andre siden må du jobbe med basene dine og legge verdensomspennende strategier. Blant forbedringene i Aftershock nevnes muligheten til å gå inn i bygninger, et diplomatisk aspekt og et nytt system for å trene opp soldatene dine. I tillegg får vi nye allierte og nye fiender, massevis av nye våpen og teknologier og et ødeleggbart spillmiljø.

Nå har Cenega, som er spillets utgiver, fortalt at UFO: Aftershock er ferdigutviklet. Dermed er spillet sendt til fabrikkene for masseproduksjon, og skal lanseres 21. oktober i Europa. Mer informasjon om spillet finner du på det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden