Ukens nettutgivelser (uke 30)

Noe for enhver smak

Fra kalde grøss på PS3 til rollespillaction på PC – denne uken har det kommet massevis av nettdistribuert moro.

Nok en uke er forbi, og det betyr at vi har en ny bunke nettbaserte utgivelser å presentere. Som vanlig begynner vi på Xbox 360, som har fått massevis av nytt denne uken.

1942: Joint Strike.

Action og grøss på konsoll

Først ut er 1942: Joint Strike, en ny og modernisert versjon av arkadeklassikeren ved samme navn. Dette er et vertikalt skrollende skytespill der du styrer et tungt bevæpnet fly under andre verdenskrig.

Go! Go! Break Steady.

Deretter har vi Go! Go! Break Steady, et rytmeactionspill hvor du må danse til 20 ulike låter. Spillet kommer med tegnefilmaktig grafikk, samt flerspiller (både i samme stue og over nettet.

I tillegg har det kritikerroste plattformspillet N+ og det minst like kritikerroste hjernetrim/rollespillet Puzzle Quest fått ekspansjonspakker, samtidig som Bioware-rollespillet Jade Empire er dukket opp på Xbox Originals-tjenesten.

Siren: Blood Curse.

På Playstation Network er det den japanske grøsseren Siren: Blood Curse som leder an. Dette er et spill av den virkelig gufne typen, med grusomme zombier og overnaturlige krefter. Ikke et spill for deg som lett får mareritt, med andre ord.

I tillegg har Sony lansert PSP-strategispillet Gangs of London på tjenesten, samt en demo av Echochrome (som kom ut for et par uker siden).

IK+ på Commodore 64.

Wii-eiere kan kose seg med en håndfull Virtual Console-spill. Det mest kjente av disse er IK+ for Commodore 64, et av tidenes beste slåssespill, og generelt et av de beste spillene på plattformen. I tillegg har vi golfspillet Neo Turf Masters (Neo Geo) og racingspillet City Connection (NES).

Actionrollespill og strategi på PC

Denne uken har vært usedvanlig stille på Steam, og det eneste som har dukket opp er en etterfølger/frittstående ekspansjon til actionrollespillet Silverfall. Silverfall: Earth Awakening fortsetter i samme stil som originalen, med et Diablo-aktig gameplay og fargerik 3D-grafikk.

Les også
Anmeldelse: I-fluid
Legend: Hand of God.

Også Gamersgate har fått et ferskt actionrollespill, nemlig Legend: Hand of God. Dette tyskutviklede spillet foregår i en fantasyverden som må reddes fra en gjeng demoner, og kommer med en historie skrevet av Susan O'Conner (som har jobbet med Gears of War og Star Wars Galaxies). Både Legend: Hand of God og Silverfall: Earth Rising er planlagt utgitt i butikk senere i år.

I-fluid.

Gamersgate har også fått det turbaserte strategispillet World War II: Road to Victory ( hvor handlingen foregår under andre verdenskrig), og jaktspillet Hunting Unlimited 2009 (hvor handlingen foregår i skogen).

Andre interessante PC-utgivelser inkluderer en gratis ekspansjon til herlige Armageddon Empires, en akrobatisk ny bane til racingspillet Nitro Stunt Racing (sammen med en ny versjon av spillet) og I-fluid, et hjernetrimspill hvor du styrer en vanndråpe (vi har demoen på serveren vår).

Nitro Stunt Racing: Stage 1.

Foretrekker du gratis spill, kan du ta en titt på spillene som deltar i spillkonkurransen på den finske demomessen Assembly, som går av stabelen neste uke. Noen av de mest spennende gratisspillene vi vet om kommer fra demokodere (inkludert skytespillet .kkrieger og det absurde slåssespillet Sumotori Dreams), så hvem vet – kanskje vi får en ny perle fra denne konkurransen.

Om ikke dette er nok, kan du jo ta en titt på de litt eldre spillene fra Toronto Game Jam 2008. The Independent Gaming Source har en liste over de beste spillene fra denne konkurransen.

Få med deg forrige ukes oppsummering for mer nettdistribuert moro.

Siste fra forsiden