Ukens nettutgivelser (uke 31)

Snadder til alle formater

Fra abstrakte romskipspill til westernskytere og rollespill – dette er nok en fabelaktig uke for nettdistribuerte spill.

Det er mildt sagt herlig å se den store variasjonen av spill som dukker opp på nettet nå for tiden, og i tillegg til stor variasjon får vi også nyskapning og høy kvalitet.

Geometry Wars 2.

Denne ukens mest profilerte utgivelse er sannsynligvis Geometry Wars 2, som ble lansert på Xbox Live Arcade. Forgjengeren er et av tjenestens bestselgende spill, og leverte et usedvanlig blankpolert og vanedannende gameplay. Etterfølgeren kommer blant annet med bedre grafikk og mulighet for samarbeid med en venn.

Geometry Wars 2 gir deg nok en gang rollen som et lite romskip i en verden full av abstrakte geometriske figurer, som alle vil deg vondt. Her må du skyte alt som rører seg, men skal du få høye poengsummer må du også tenke litt taktisk.

Pixeljunk Eden.

Også på Playstation Network har vi fått et etterlengtet spill, nemlig Pixeljunk Eden. Dette er et abstrakt hjernetrimspill som finner sted i en fargerik og psykedelisk verden. Du spiller en liten silkespinnende grimp, og må slenge deg rundt i de merkelige omgivelsene. Spillet støtter det nye Trophy-systemet til Sony, og om du har en venn, kan dere samarbeide.

Wild West Guns.

To nye spill på Wiiware

På Wii har vi fått to nye spill denne uken. Det første er Wild West Guns, et skytespill hvor du bruker Wii-moten til å sikte med, omtrent som en klassisk lyspistol. Spillet kommer med massevis av ulike brett, og muligheten til å spille med en venn. Duck Hunt i ville vesten?

Defend Your Castle.

Det andre spillet på Wiiware er Defend Your Castle, en oppdatert versjon av et svært populært flash-spill. Her må du, som navnet tilsier, forsvare et slott mot en gjeng angripere. Ved hjelp av Wii-moten slenger du dem bort, og mellom hvert angrep får du mulighet til å oppgradere slottet ditt. Selv om spillet er simpelt, har det fått en varm mottakelse andre steder i verden.

Eternity's Child.

Mye nytt til PC

Vi fortsetter med litt Wii-relatert moro: På Steam har PC-versjonen av Eternity's Child (som først ble kunngjort som Wii-eksklusivt) dukket opp. Dette er et plattformspill med flott 2D-grafikk og en kunstnerisk stil, og Steam-versjonen har i tillegg et kartredigeringsverktøy og støtte for gratis utvidelser.

Les også
Harde tider for trommiser
Making History: Gold Edition.

På Gamersgate kan du laste ned gullversjonen av strategispillet Making History. Dette er et storpolitisk krigsspill hvor handlingen er lagt til andre verdenskrig, og her loves vi et høyt detaljnivå og over åtti spillbare nasjoner. I tillegg til å drive krigføring, får du også et avansert diplomatisystem, samt omfattende handelsmuligheter. Gullversjonen kommer med en rekke nyheter, inkludert bedre kunstig intelligens og et nytt scenarie.

The Spirit Engine 2.

PC-eiere bør også få med seg utgivelsen av The Spirit Engine 2, et rollespill i japansk stil. Her loves vi en episk historie, massevis av heftig 2D-grafikk og flott musikk. Om du trenger et rollespill som varer en stund, bør du absolutt ta en titt.

Som vanlig avslutter vi med litt gratis moro. Eegra har nylig holdt en spillutviklingskonkurranse, og nå har de kunngjort vinnerne. Alle de fire topp-tre-spillene (du leste riktig) er solide titler verd å teste.

Og som om ikke det var nok, har Max-versjonen av Counter-Strike 2D debutert på nettet. Dette er en artig todimensjonal Counter-Strike-klone (selvsagt med muligheter for online/LAN-basert flerspiller).

Mer nettbasert moro finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden