Ukens nettutgivelser (uke 35)

En vanvittig uke på nettet

Denne uken har vært ekstremt innholdsrik, med nye spill for alle mulige smaker.

Sett deg godt til rette, for denne uken har vi mye å fortelle om. Vi begynner, som så ofte før, på Xbox 360. Her har det svært så etterlengtede Castle Crashers (fra skaperne av Alien Hominid) dukket opp.

Castle Crashers.

Castle Crashers er et todimensjonalt action/slåssespill, hvor du får kontroll over en liten ridder som må kjempe seg gjennom en haug av miljøer fulle av søte (men dødelige) fiender. Castle Crashers kan selvsagt spilles alene, men det er i samarbeid med opp til tre andre spillere at det virkelig tar av.

The Last Guy.

Fra tegnefilmbrutalitet på Xbox 360 hopper vi elegant over til Playstation 3, som har fått et svært interessant spill denne uken. The Last Guy er et actionspill hvor du du må redde overlevende etter zombieangrep på byer som London, Tokyo og Los Angeles.

Spillområdene presenteres ved hjelp av satelittbilder, og du må navigere figuren din rundt i gatene på jakt etter overlevende, samtidig som du holder deg unna de mange vandøde som vandrer gatelangs på jakt etter menneskekjøtt.

Mabinoshi: The Three Shapes Arcade.

Wii har fått to ferske spill denne uken, nemlig Maboshi: The Three Shape Arcade og Critter Round-Up. Førstnevnte er et hjernetrimspill der opp til tre spillere får bruke både hjernen og refleksene i tre ulike (og svært forskjellige) moduser. I tillegg til å kunne spilles på Wii, kan du også overføre en versjon av spillet til DS.

Critter Round-Up.

Critter Round-Up er et Qix-aktig hjernetrimspill fra Konami. Her må du fikse gjerdene på en gård, for å hindre at de mange gårdsdyrene kommer seg unna. Spillet kommer med over 50 brett, samt en haug av minispill (som snøballfotball og kyllingfanging). Samarbeid med opp til tre andre spillere støttes også.

Mye variasjon på PC

Penumbra: Requiem.

Fra Wii går vi til PC, hvor vi denne uken har fått veldig mye spennende. Vi begynner med Penumbra: Requiem, en utvidelsespakke til grøsserspillet Penumbra: Black Plague. I motsetning til Black Plague fokuserer ikke Requiem på kalde grøss og sniking, men er et rent gåteløsningsspill i stil med Portal.

Her må du bruke kløkt og logikk for å komme deg gjennom en serie miljøer fulle av hindringer, og som i de tidligere Penumbra-spillene blir det ofte viktig å manipulere ting ved hjelp av spillets realistiske fysikksystem. Requiem kan kjøpes alene, eller sammen med Penumbra: Black Plague.

Les også
Fra arkadeaction til eventyr
Shattered Suns.

Er du sulten på litt Homeworld-aktig romstrategi, kan du stikke innom Steam, hvor Shattered Suns har blitt lansert. Her får du skape dine egne romskip, som du så kan kommandere rundt i tredimensjonale slag, hvor handlingen foregår i omgivelser som alltid er i endring (planeter og måner går i bane, og så videre). Utviklerne lover massevis av dybde og muligheter for unike strategier.

Iracing.

Hva skjer når eieren av Boston Red Sox og grunnleggeren av den høyt elskede racingspesialisten Papyrus kommer sammen? Jo, de lager en ekstremt realistisk flerspillerorientert bilsimulator som de kaller Iracing. Håpet deres er å tiltrekke seg både simulatorfantaster og ekte motorsportutøvere, i en massiv, nettbasert racingliga.

Iracing er overhodet ikke interessert i arkadespillere, og ratt og pedaler er listet opp i spillets minstekrav (som du må godkjenne før du i det hele tatt får lov til å punge ut), så her kan du bare glemme å bruke tastatur eller håndkontrollere. Spillet er abonnementsbasert, og det flere ulike typer abonnementer.

Strange Attractors 2.

Om dette blir litt i meste laget for deg, kan du heller ta en tur innom spillportalen Greenhouse, hvor Strange Attractors 2 har blitt lansert. Dette er et eksperimentelt action/hjernetrimspill der du må forsøke å få et romskip trygt gjennom en serie farlige omgivelser ved å kontrollere tyngdekraften. Det er definitivt mer utfordrende enn det høres ut, selv om det eneste du bruker til å kontrollere spillet med er de to museknappene.

Righteous Kill: The Game.

Et annet alternativ er Righteous Kill: The Game, et spill basert på Hollywood-filmen Righteous Kill (med Robert De Niro og Al Pacino). Her spiller du politimannen Dean, som må undersøke 16 ulike åsteder på jakt etter spor. Målet er å finne gjerningsmannen bak en serie drap.

Retromoro og gratis spill

Vi kommer ikke utenom litt nostalgi denne uken heller, og begynner på Wii, hvor Virtual Console har fått to nye spill som aldri ble gitt ut i vesten. Disse er plattformspillet Bio Miracle Bokutte Upa (som kom ut på det ikke veldig populære Famicom Disk System) og NES-utgaven av det klassiske arkadespillet Dig Dug.

Abe's Exodus.

PC-eiere kan ta turen innom Steam, og kjøpe de klassiske plattform/hjernetrimmerne Oddworld: Abe's Odyssee og Abe's Exodus. Her følger du romvesenet Abe, som må redde artsfrendene sine fra slaveri. Spillene kan kjøpes separat, eller sammen. Om du ikke har fått med deg disse kritikerroste spillene tidligere representerer denne Steam-lanseringen en flott mulighet til å sikre deg to stk. spillhistorie.

Quest for Glory II: Trial by Fire.

Liker du eventyrspill, rollespill eller begge deler, bør du ta en titt på Quest for Glory II: Trial by Fire. Dette klassiske Sierra-spillet har nemlig fått seg en ny utgave laget av en gruppe talentfulle tilhengere (som tidligere har gjort det samme med de to første Kings Quest-spillene). Her får vi oppdatert grafikk og et pek-og-klikk-basert brukergrensesnitt, og spillet kan lastes ned gratis.

The Lost Snowmen.

Om hjernetrim er mer din ting, bør du muligens ta en titt på The Lost Snowmen. Dette plattform/hjernetrimspillet har hentet inspirasjon fra Blizzards klassiske The Lost Vikings, og gir deg kontroll over en gruppe snømenn (alle med ulike egenskaper) som må samarbeide for å komme seg usmeltet gjennom omgivelsene. Spillet er gratis.

Til slutt kan vi ta med at Cortex Command, et spennende krigsspill som benytter seg av såkalt pixel-fysikk, har fått en ny utgave. I tillegg er det nå mulig å laste ned fullversjonen gratis, om du tolererer litt reklame.

Husk forrige ukes artikkel om du mot formodning ikke skulle ha fått nok nettbasert glede denne uken.

Siste fra forsiden