Ukens nettutgivelser (uke 38)

Fra arkadeaction til eventyr

Nettsuksessen Peggle har fått en etterfølger, men dette er langt fra ukens eneste spennende utgivele.

Nok en uke er ferdig, og nok en gang har det dukket opp massevis av nedlastbar moro på nettet. Både PC, Xbox 360 og Wii har fått flere utgivelser, og det er kun Playstation 3 som ikke har noe spesielt å vise til (utenom demoer og annet ekstrainnhold).

Peggle Nights (PC).

Flere spennende spill til PC

Denne uken begynner vi på PC, hvor etterfølgeren til knallsuksessen Peggle har blitt lansert. Peggle Nights beskrives som en trofast etterfølger, med seksti nye eventyrmodus-brett og seksti nye utfordringer. Vi loves også en rekke nyheter, inkludert en haug nye bonusegenskaper. Om spillet er like vanedannende som forgjengeren, blir det nok raskt en ny farsott på nettet.

DROD RPG: Tendry's Tale (PC).

Deadly Rooms of Death-serien (også kjent som DROD) har også fått et nytt spill. DROD RPG: Tendry's Tale tar serien i en ny retning, ved å fokusere mer på rollespill enn hjernetrim. Spillet kommer med tretten brett (som har over 350 individuelle rom, fulle av feller, monstre, skatter og hemmeligheter), samt et redigeringsverktøy som lar kreative spillere designe sine egne brett.

The Abbey (PC).

Liker du eventyrspill bør du sjekke The Abbey, et middelaldermysterium med tegnefilmaktig grafikk. Spillet ser ut til å være inspirert av klassiske I Rosenes Navn, og foregår på et kloster der ting ikke er helt som de skal. Spillet skulle egentlig ha fått en butikklansering i Norge, men ser nå kun ut til å være tilgjengelig via Gamersgate-portalen (med mindre du importerer en kopi i boks fra USA, hvor det selges i butikk).

Strong Badia The Free (PC).

Vi holder oss i eventyrspillenes verden, for denne uken har det neste spillet i serien om internettfiguren Strong Bad og vennene hans dukket opp, både på PC. Strong Bads Cool Game for Attractive People Episode 2: Strong Badia the Free er et pek-og-klikk-eventyr med massevis av humor og sære situasjoner, samt en tittel som er litt for lang for spillets beste. Den europeiske lanseringen av Wii-versjonen ser dessverre ut til å ha blitt utsatt.

Boulder Dash (Virtual Console).

Retromoro på Wii

Virtual Console-butikken på Wii har imidlertid blitt oppdatert med tre klassikere. Først ut har vi Sonic the Hedgehog på Sega Master System, hvor Sonic må navigere seg gjennom en rekke store og fargerike miljøer. Deretter går vi langt tilbake i tid, og finner Jumpman for Commodore 64. Dette er et av tidenes første ekte plattformspill. Til slutt har vi nok en C64-klassiker, nemlig actionhjernetrimmeren Boulder Dash, hvor du må grave etter diamanter og unngå å bli knust av steinras. Mer info finner du hos VC Review.

To nye på Xbox 360

Les også
Rage-lansering fastslått
Feeding Frenzy 2 (Xbox 360).

Xbox Live Arcade har fått to nye spill denne uken. Først ut har vi Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown, hvor du spiller en fisk som må spise seg opp gjennom næringskjeden samtidig som du unngår å selv bli mat for glupske rovfisker. Her får du seksti fargerike brett, ville minispill og muligheten til å spille sammen med opp til tre venner på samme konsoll.

Domino Master (Xbox 360).

Ukens andre XBLA-tittel er Domino Master, hvor du får fem Domino-relaterte spill (Mexican Train, All 3's, All 5's, Straight Dominos og Bergen). Spillet kommer med flere vanskelighetsgrader, muligheten til å selv skreddersy reglene, flere Domino-sett, samt omfattende flerspillermuligheter.

Xbox 360-eiere kan forresten også kjøpe en ekspansjon for brettspillet Ticket to Ride. Og om du er i retrohumør, kan du stikke innom Xbox Originals for å kjøpe actioneventyret Desroy all Humans og retrosamlingen Intellivision Lives, som begge kom ut på Xbox for noen år siden.

Gratis moro i pøser og gryter

Wipeout-demake hos Tigsource.

Om du trenger noe å gjøre, men har brukt alle pengene dine opp på godterier og brus, har du flaks. Det populære nettstedet Tigsource har nemlig hatt en spillutviklingskonkurranse, hvor konseptet var like enkelt som det var genialt: Lag en ny versjon av et moderne spill, som ser ut som den har blitt laget for en gammel plattform. Konkurransen fikk hele 68 bidrag, så her kan du spille til krampen tar deg. Husk å stemme på spillene du liker.

La Tale (PC).

Om dette ikke holder (hva er du i så fall laget av?), har Ogplanet lansert en ferdig utgave av det asiatiske MMO-spillet La Tale i vesten. Dette er et sideskrollende rollespill med søt animegrafikk og massevis av muligheter til å samhandle med alle. Spillet er gratis, men som mange andre asiatiske MMO-spill av denne typen, kan du kjøpe ulike spillting for ekte penger.

Avert Fate (PC).

Vi tar også med Avert Fate, et førstepersons skytespill laget for å presentere spillmotoren Unity. Spillet er egentlig mer en teknologidemo enn et fullverdig spill, men det kan utvilsomt tilby litt underholdning for de som er interessert. I tillegg er det tilgjengelig for Mac.

Redlynx Trials 2: SE (PC).

Til slutt må vi nesten få med at hvis du har kjøpt det fabelaktige rollespillet Mount & Blade, eller det omtrent like fabelaktige motorsykkelspillet Redlynx Trials 2: Second Edition, kan du i løpet av dagen laste ned svært omfattende oppdateringer til begge spillene, helt gratis. Hvis du ikke har kjøpt dem, er det sannelig på tide du gjør det.

Husk forresten at det også i forrige uke kom ut mye spennende på nettet.

Siste fra forsiden