Ukens nettutgivelser (uke 48)

Fra sjørøveri til sykehuskomikk

Gjør deg klar for nok en bildespekket gjennomgang av ukens nye nettutgivelser.

Velkommen til en ny uke med nettutgivelser for alle slags smaker. Denne uken begynner vi på Playstation Network, hvor det har kommet flere nye utgivelser.

Age of Booty på PSN

Age of Booty (PS3 og 360).

Age of Booty kom ut til Xbox Live Arcade tidligere i år, og er et flerspillerorientert sanntidsstrategispill hvor vi får rollen som sjørøvere. Her må du seile på de syv hav, røve til deg penger og gull, og bekjempe rivaliserende pirater. Spillet skal kombinere et lettfattelig brukergrensesnitt med strategisk dybde, og kommer med 25 ulike oppdrag. Nå mangler bare den tidligere kunngjorte PC-utgaven.

Er du i det litt mer nostalgiske humøret, kan du forresten laste ned PS1-spillet Syndicate Wars. Her får du taktikk og action i en dyster fremtid. Spillet er tilgjengelig både for eiere av PS3 og PSP.

Super Stardust Portable (PSP).

PSP-eiere har forresten mye å glede seg over denne uken. Først ut er Super Stardust Portable, PSP-versjonen av det fabelaktige PS3-spillet Super Stardust HD (som igjen er basert på et like fabelaktig Amiga-spill). Her må du skyte asteroider, romvesener og annet svineri (med fargerike og eksplosive resultater).

Locoroco 2 (PSP).

Deretter har vi Locoroco 2, etterfølgeren til den ultrasjarmerende hjernetrimmeren Locoroco. Her er målet nok en gang å hjelpe små baller gjennom farlige miljøer. Mer (om enn veldig annerledes) hjernetrim får du i Carol Vordemans Sudoku, og hvis du trenger noe meningsløs moro for å roe ned de små grå igjen, kan du prøve partyspillet Kazook (som visstnok ikke er særlig godt).

Street Fighter 2 Turbo HD Remix (360).

Gatekamp på 360

Xbox Live Arcade har fått ett nytt spill denne uken, Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix. Som navnet tilsier, er dette nok en versjon av Street Fighter 2, et 2D-slåssespill verden tydeligvis aldri klarer å få nok av. Her loves vi lekker HD-grafikk, ny musikk, en ny spillmodus (samt den originale SSFIITurbo-modusen), alle de 17 slåssekjempene fra originalen og mye mer.

Puzzlegeddon (PC).

Nyheter på PC

Les også
Anmeldelse:

På PC begynner vi med en svenskutviklet sjangerblanding. Puzzlegeddon blander hjernetrim, action og strategi, og gir deg i oppgave å forsvare ei øy mot andre spillere (opp til seks spillere kan konkurrere online) eller onde roboter. Spillets kjernegameplay fokuserer på å matche blokker av ulike farger for å skape kombinasjoner.

Hospital Hustle (PC).

Deretter har vi Hospital Hustle, hvor du får i oppgave å lede et sykehus. Her må du sørge for at pasientene får riktig diagnose og behandling. Spillet har to ulike spillmoduser, syv ulike områder og hundrevis av unike pasienter. Utgiver Merscom lover timevis med sykehushumor og rask moro. Spillet er tilgjengelig fra flere ulike portaler, inkludert Big Fish Games.

Mer "casual"-moro finner du i strategispillet My Tribe, hvor du må skape et lite øyparadis. Eller hva med Mystery Case Files: Return to Ravenhurst (se toppbilde), hvor du må finne skjulte objekter og løse hjerneknekkende puslenøtter?

WWII: General Commander (PC).

Hvis du vil ha noe litt mer seriøst, bør du kanskje vurdere strategispillet WWII: General Commander. Dette er et sanntidsstrategispill hvor du må forsøke å stoppe (eller lede) tyskernes siste store offensiv ved Rhinen. Her loves vi et autentisk gameplay som forsøker å simulere krigføring på operasjonsnivå. Spillet kommer blant annet med et avansert forsyningssystem, som du må benytte deg av for å sikre at styrkene dine har det de trenger.

Nostalgi og gratismoro

Metal Slug 2 (Virtual Console).

Det er Virtual Console-uke på Wii, og dermed har vi fått tre nye gamle spill. Først ut er Metal Slug 2 for Neo Geo, et heftig todimensjonalt actionspill med flott 2D-grafikk og massevis av fiender som må meies ned. 2D-action får vi også i Mega Drive-versjonen av arkadeklassikeren Forgotten Worlds, et av de første skytespillene som lot deg sikte og skyte i alle retninger. Til sist har vi Space Invaders: The Original Game, fem varianter av det originale Space Invaders.

Unreal II (PC).

PC-baserte nostalgikere kan stikke innom Good old Games for å kjøpe skytespillene Unreal Tournament 2004 Editor's Choice Edition og Unreal II: The Awakening, samt det originale Flatout.

Husker du Blizzards fantastiske aprilspøk, World of Warcraft: Molten Core? Nå har noen galninger laget et spill basert på spøken, som kan lastes ned gratis. Artig.

Molten Core (PC).

Liker du å skyte zombier? Selvfølgelig gjør du det. Derfor bør du laste ned en sniktittversjon av Zombie Shooter 2, et todimensjonalt skytespill der du må slakte ned horder av levende døde. Fullversjonen kommer til neste år.

Avslutningsvis kan vi ta med at årets deltakere på Independent Games Festival har blitt kunngjort. Her finner du både kommersielle spill (fra uavhengige utviklere) og gratisspill. Det er over 200 spill med i konkurransen, så ikke glem å gi lyd fra deg om du oppdager noen perler.

Det var det. Men trenger du flere spill, er det bare å ta en titt på forrige ukes gigantiske artikkel.

Siste fra forsiden