Feature

Ukens nettutgivelser

Helgen er straks i gang, og her er noen av spillene du kan bruke den på.

En av de største nyhetene denne uken er at det tidligere Xbox 360-eksklusive Lara Croft and the Guardian of Light har dukket opp på PS3 og PC. Men det er langt fra det eneste spennende spillet i dagens artikkel.

Hydrophobia (Xbox 360).

Xbox 360

360-eiere kan ta en titt på Hydrophobia, et actionspill som foregår ombord på et gigantisk skip. Dette er bosted for de rikeste av de rike, men nå er det under angrep av en mystisk gruppe terrorister. Du spiller mekanikeren Kate Wilson, som raskt blir en viktig brikke i spillet om skipet. Hydrophobia betyr som kjent vannskrekk, og utviklerne har gjort det de kan for å sikre at vannet i Hydrophobia oppfører seg akkurat som ekte vann. Det vil bevege seg dynamisk, gjøre ting våte og reagere med spillets omgivelser på en autentisk måte.

Det er også kommet noen spill til Microsofts virtuelle spillehall (også på PC), Game Room. Disse er arkadespillet Hyper Crash, Atari 2600-spillene Missile Command og Pressure Cooker, samt Deep Pocket Billiards for Intelllivision.

Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360, PS3 og PC).

PS3 og PSP

Som nevnt i introduksjonen er det Lara Croft and the Guardian of Light som leder an på denne plattformen (og PC). Dette er et actionspill der handlingen sees skrått ovenfra. Lara må kjempe seg gjennom labyrintaktige miljøer og manipulere eldgamle maskinerier, samt bekjempe mot de farlige lokalinnbyggerne. Den barmfagre arkeologen er imidlertid ikke den eneste helten i dette spillet. Hun har nemlig fått selskap av en indianer ved navn Totec. De to spillfigurene har ulike egenskaper, og må samarbeide.

TerRover (PS3).

TerRover er et fysikkbasert plattform/hjernetrimspill for PlayStation 3, hvor du får rollen som et terrengkjøretøy som må utforske hulesystemer på fremmede planeter. Handlingen sees fra siden, og spillet skilter med fargerik 2D-grafikk. Nivåene er selvsagt fulle av utfordringer, og et sentralt element i spillet er å holde balansen. Kjøretøyet ditt har et bevegelig «hode», som kan flyttes fra den ene siden til den andre. Dette påvirker vektfordelingen, og blir et viktig virkemiddel underveis.

Future Fight (iPhone, PS3 og PSP).

Så har vi et par «minis»-spill for PS3 og PSP. Apache Overkill er et sideskrollende skytespill der du styrer et Apache-helikopter gjennom 99 nivåer fulle av fiender. Future Fight er et taktisk actionspill som også er tilgjengelig på iPhone. Her får du ta del i store slag med dine egne styrker topptrente soldater.

Sjekk Sony-bloggen for mer info om ukens PSN-oppdatering.

Gods vs. Humans (Wii).

Wii og DSi

Wii har fått to spill denne uken, og nummer én er Gods vs. Humans. Her får du rollen som en av 16 guder fra nordisk, egyptisk, romersk og japansk mytologi, hver med unike egenskaper. Menneskene har frekkhet nok til å bygge et gigantisk tårn for å konfrontere deg, og du må bruke dine gudekrefter til å vise dem hva du mener om denslags. Men du kan ikke drepe dem, for da har du ingen som kan tro på deg i fremtiden. Spillet støtter flerspiller via delt skjerm.

Learning with the PooYoos Ep. 3 (Wii).

WiiWare-utgivelse nummer to er Learning with the PooYoos Episode 3. Dette er et lek-og-lær-spill for barn i aldreren 3 til 6, og følger en gruppe søte babydyr som liker å leke med tall, bokstaver, former, farger og mer. Barna kan også ha det moro med musikk, og spillets unike planteliv.

Vi har også fått tre DSiWare-spill. Først ut er Aura-Aura Climber, et kritikerrost arkadespill hvor du må bruke Aura-Auras slengtau-arm for å klatre til himmels og samle bonusgjenstander underveis. Du kan også laste ned Petz Dog Superstar og Petz Cat Superstar, og ha det «moro» med virtuelle kjæledyr.

NyxQuest (Wii, Mac og PC).

PC og Mac

Først ut på PC er selvsagt Lara Croft and the Guardian of Light, som du kan kjøpe på Steam. Se PS3-delen for mer informasjon om spillet.

Et annet konsollspill som har tatt hoppet til datamaskinene er NyxQuest, som er tilgjengelig både på PC og Mac. Spillet kom opprinnelig til Wii. Dette er et lekkert plattform/hjernetrimspill som foregår i mytenes eventyrlige versjon av eldgamle Hellas. Her spiller du Nyx, som må lete etter hennes gode venn, Icarus. Takket være Zeus og de andre greske gudene kan du kontrollere vinden, kaste stråler og påvirke miljøene dine.

Haunted House (PC).

PC-eiere kan også ta en titt på Haunted House (også i salg på Steam, Impulse og GamersGate, Ataris nyversjon av et 30 år gammelt spill. Her må du utforske et spøkelseshus fullstappet av mørke hemmeligheter, og du kan spille alene eller sammen med en venn. Her må du bekjempe alt fra rotter til levende steinstatuer, og bruke lys både som våpen og som et verktøy til å oppdage skjulte ting.

Star Sentinel Tactics (PC).

Så har vi litt strategi/taktikk. Star Sentinel Tactics har nemlig, etter en lang ventetid, dukket opp på Impulse. Dette turbaserte spillet er inspirert av klassikere som Laser Squad og UFO: Enemy Unknown, og gir deg kontroll over en gruppe romsoldater som må bekjempe horrible monstre rundt om i galaksen. Spillet lover massevis av taktiske muligheter, fargerik 3D-grafikk og en involverende historie.

Knights in Shining Armor Ep. 1 (PC).

Neste spill på vår lange liste er Knights in Shining Armor: Our King's Tale Episode 1, det første i en serie episodebaserte pek-og-klikk-eventyr satt til en mørk fantasiverden. Her følger vi en ung prins, som er på jakt etter en prinsesse. Han velger like godt å gå for datteren til hans aller bitreste fiende, noe som sannsynligvis ikke blir så veldig lett.

Monster Truck Hero (PC og Mac).

Så har vi Monster Truck Hero, som kan kjøpes fra GamersGate (PC og Mac). Her får du kjøre en monstertruck gjennom 25 sideskrollende miljøer. Spillet ser ut til å være inspirert av titler som Trials-serien (med realistisk fysikk, og så videre), men kan blant annet by på ødeleggbare miljøer og muligheten til å skreddersy monsterkjøretøyet ditt.

Be a King II (PC og Mac).

Jeg tar også med et par spill som har vært ute en liten stund, men som jeg ikke har fått med meg tidligere. Først ut er Be a King II (hos GamersGate og 300 AD, begge steder for PC og Mac). Dette er et turbasert strategispill satt til en middelalderverden. Så har vi The Hockey Experiment (hos PC Game Store og Impulse, et arkadebasert ishockeyspill som opprinnelig ble lansert på iPhone. PC-versjonen er imidlertid utvidet og forbedret.

The Fall Ep 2. (PC).

Liker du å løse nøtter og finne skjulte objekter kan du ta en titt på det nyeste spillet i The Fall-trilogien, fra Return to Mysterious Island-skaperne Kheops Studio. Etter å ha utforsket et eldgammelt tempel i eneren, er du nå tilbake i sivilisasjonen, hvor nye oppgaver venter. Du kan også teste The Wonderful Wizard of Oz, som er basert på den kjente historien ved samme navn (siden den er gammel nok til at den ikke er beskyttet av opphavsretten lenger, er den fritt vilt for spillutviklere, filmskapere og mye mer).

Mer lettvint moro finner du i restauranteierspillet Cooking Dash 3, strategispillet Aerie: Spirit of the Forest og fiskeoppdrettsspillet Farm Frenzy: Gone Fishing. Eller hva med rollespillet Arevan: The Bitter Truth, laget av to søstre.

Age of Wonders 2: Shadow Magic (PC).

På nostalgifronten er det utvilsomt Good Old Games' relansering av rollespillklassikeren Planescape: Torment som er høydepunktet, men få også med deg de glitrende turbaserte strategispillene Age of Wonders 2 og Age of Wonders 2: Shadow Magic hos Impulse (som også selger hele Age of Wonders-serien, inkludert lydspor, i en trilogipakke).

The Silver Lining Ep. 2 (PC).

Gratisutgivelser

Det neste spillet i The Silver Lining-serien (eventyrspill satt til King's Quest-universet) er ute. Episode to heter Two Households, og skal tilby mer innhold og flere nøtter enn originalen, som var en liten lettvekter selv til et gratisspill å være. Episoden starter ved at Kong Graham av Daventry blir overrumplet av en vanvittig storm mens han seiler rundt på jakt etter ingrediensene han trenger for å redde sine barn, og vaskes i land på den merkelige Island of Wonders.

Truck Racing by Renault (PC).

Ta også en titt på 2010-versjonen av Renault Truck Racing, hvor du får sette deg bak rattet på lastebiler med rundt 1100 hestekrefter, og kjøre om kapp på en serie baner. Du kan både spille alene eller over nettet, og mellom løpene kan du dekorere lastebilen din som du ønsker det selv.

For noen litt mindre prosjekter kan du teste Vibrant, et vektorbasert arenaskytespill. Eller hva med det Mega Man Zero-aktige plattform/action-spillet Gigadeep? Og til slutt: Vi forstår at ikke alle liker Gamer.no. Hvis du virkelig hater oss, kan du teste dette lille browserleketøyet og skyte nettsiden vår i fillebiter. Eller bare reklamene, om det er de som plager deg (forbered deg på å dø, Scott Pilgrim).

Det var det for i dag, men som vanlig kan du klikke deg tilbake til forrige ukes oppsummering for å finne flere nedlastbare spill. Det fungerer nesten som en slags tidsmaskin – prøv det!

Siste fra forsiden