Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken har vært spekket med nettutgivelser, og her er vår oppsummering.

Er du lei av pressens ustanselige ulvehyl om smykker og tepper? Her er noen nettutgivelser du kan lese om i stedet.

Plants vs. Zombies (PC, Mac og Xbox 360).

Xbox 360

I PC-suksessen Plants vs. Zombies, som nå er ute på Xbox 360, har en gjeng zombier invadert plenen din. Da du selvsagt ikke ønsker zombier på plenen må du bruke plantene dine som forsvar. Hver plante har spesielle egenskaper, og sammen danner de forhåpentligvis et slagkraftig forsvar. I tillegg til femti nivåer i historiemodus får du mengder av minispill og ekstramoduser, og som vanlig fra skaperne av Bejeweled og Peggle får du en svært blankpolert spillopplevelse.

Dance! It's Your Stage (Xbox 360).

360-eiere har også fått Dance! It's Your Stage, et dansespill hvor du får velge en av seks tilgjengelige figurer, kle ham eller henne opp med cirka 300 ulike moteting, og så danse rompa av deg til 20 låter komponert spesifikt for dette spillet. Om du har en dansematte kan du bruke denne. Opp til fire spillere kan danse mot hverandre i flerspillermodus. Spillet stammer forøvrig fra Tyskland, og utviklerne har en eller annen fyr ved navn Detlef D med på laget.

Ukens Game Room-spill (også for PC): Bridge og Video Chess for Atari 2600, samt Hard Hat, Reversi og Thunder Castle for Intellevision.

Top Gun (PS3).

PS3 og PSP

Først ut på PS3 er Top Gun. Spillet beskrives som et arkadeflyspill i samme gate som Ace Combat og HAWX, og skal by på sju forskjellige moduser, inkludert en hvor du påtar deg rollen som den unge piloten Maverick og følger en historie inspirert av filmen. Du starter med å lære flygekunst på akademiet og får så kjempe i luftrommet over India-havet. Der skal du delta i raid på fiendens hovedkvarterer og slåss mot deres ess.

Worms 2: Armageddon (PS3 og Xbox 360).

PS3-eiere har også fått Worms 2: Armageddon, som ble lansert på Xbox 360 i fjor. Team 17s meitemarker er fortsatt i full turbasert krig. Her får hver spiller kontrollere et lag med marker som må bruke ulike fantasifulle våpen for å bombe motstanderne i filler. Spillet har lekker grafikk, nye spillmoduser, en omfattende enspillerdel og flerspiller for opp til fire spillere. Totalt får du over 40 våpen å herje med.

Flying Hamster (PS3 ogPSP).

Ukens siste PSN-utgivelse er «mini»-spillet Flying Hamster for PSP og PS3. Dette er et fargerikt, sideskrollende skytespill der du spiller en flygende hamster som må prøve å komme seg til oldtidens Egypt. Hele PSN-oppdateringen finner du hos Sony.

Balance Training Physiofun (Wii).

Wii og DSi

På Wii har vi fått det som best kan beskrives som en håndfull Wii-spill (hm). Først ut er Balance Training Physiofun, som rett og slett er en serie (forhåpentligvis) underholdende balanseutfordringer som kan teste balansen din og trene den videre.

My Aquarium 2 (Wii).

Så har vi My Aquarium 2, hvor du får lage et akvarium og fostre opp en haug fisker. Denne gangen er det dypvannsfisk som gjelder, så her får vi en del greier man ikke ser i vanlige akvarier. Hvis fiskene dine har det bra vil de formere seg.

Racer's Island: Crazy Racers (Wii).

Siste Wii-utgivelse er Racer's Island: Crazy Racers, et arkaderacingspill som er akkurat slik du tror. Fargerike miljøer, gale førere og massevis av våpen. Vi får ingen Virtual Console-spill denne uken heller, kanskje fordi Nintendo har sluppet opp for todimensjonale slåssespill å lansere på tjenesten.

DSi har fått fire utgivelser denne uken. Where's Wally? The Fantastic Journey Travel Pack 3 og myNotebook: Tan gidder jeg ikke å bruke tid på (men du kan jo klikke på lenkene om du gjør det). Music on: Acoustic Guitar er et musikkprogram der du får spille akustisk gitar, mens Trailblaze: Puzzle Incinerator, et hjernetrimspill hvor du må rydde baner i rommet. Spillet minner visstnok om MaBoShi, for de som kjenner til den tittelen.

Amnesia: The Dark Descent (PC, Mac og Linux).

PC, Mac og Linux

Amnesia: The Dark Descent er utvilsomt høydepunktet for de som liker å spille med tastatur og mus (spillet er ute på PC, Mac og Linux). I dette grøsserspillet må du utforske et middelalderslott med skjulte hemmeligheter og uhyggelige monstre. Dette er definitivt årets skumleste spill, og er definitivt ikke noe for reddharer. Selv angrer jeg litt på at jeg har spilt det, for bare tanken på all den nye inspirasjonen marerittsenteret i hjernen har fått skremmer meg.

Chime (PC og Xbox 360).

Like ille er nok ikke Chime, som tidligere har kommet til Xbox 360. Dette er et hjernetrimspill som kan minne litt om Lumines og Tetris, men som har sin egen unike stil. Her må du forme kvadratiske blokker og fylle skjermen før tiden går ut, og det hele akkompagneres av låter fra Moby, Paul Hartnoll (Orbital) og flere. Låtene forandres dynamisk av det du gjør på spillarealet. PC-versjonen inkluderer også nerdefavoritten Still Alive, fra Portal.

Recettear: An Item Shop's Tale (PC).

En annen spennende utgivelse er Recettear: An Item Shop's Tale, som nå er ute på GamersGate (Damp-versjonen kommer senere i dag). I dette japanske indie-spillet får du rollen som innehaveren av en butikk av den typen du stadig kommer over i rollespill, og målet er å tjene penger på å selge utstyr til vandrende rollespillhelter. Men utstyret må selvsagt skaffes til veie på en eller annen måte, så forbered deg på å legge ut på noen egne eventyr også.

Grotesque Tactics (PC).

Mer rollespillrelatert underholdning finner vi i Grotesque Tactics: Premium Edition. Dette er et rollespill med turbasert, taktiske kampsekvenser, hvor handlingen er satt til en verden som kombinerer alle klisjeene fra vestlige og japanske rollespill. Drep monstre, redd lettkledde «jomfruer», møt interessante personligheter og finn skjulte skatter.

BlazBlue: Calamity Trigger (PC, Xbox 360 og PS3).

PC-versjonen av slåssespillet BlazBlue: Calamity Trigger er tilgjengelig i butikk i andre deler av Europa, men hvis du ikke kan importere spillet (som også finnes på Xbox 360 og PS3), kan du nå forsøke å kjøpe det via Games for Windows Live. Selve spillet byr på massevis av 2D-slåssing, og har fått mye ros andre steder (men ikke hos oss).

Vi tar også med Alchemia: Extended Version. Dette er en utvidet versjon av et Machinarium-aktig flash-spill hvor du må komme deg gjennom en serie skjermer fulle av nøtter.

Litt nostalgi til slutt: Good Old Games har lansert King's Quest 7 og 8 i en samlepakke. King's Quest 1-7 er lett å finne på nettet (totalt sett også billigere enn hos GOG), men dette er så vidt meg bekjent eneste måte å få tak i det omdiskuterte åttende spillet i serien, utenom eBay og andre slike sider.

Steel Storm (PC, Mac og Linux).

Gratisutgivelser

Steel Storm skal bli en episodebasert serie med actionspill, hvor du styrer en tungt bevæpnet futuristisk farkost sett ovenfra. Spillet kan blant annet skilte med intelligente datamotstandere og omfattende flerspillermuligheter. Meningen er at de ulike episodene skal koste penger, men utviklerne har nå lansert en gratis betautgave av første episode. Spillet er for PC, Mac og Linux.

L'Abbaye des Morts (PC).

Skaperen av det fabelaktige skytespillet Hydorah er tilbake med en ny utgivelse. L'Abbaye des Morts er et plattformspill som både grafisk og spillmessig sett minner om noe vi kunne ha funnet på ZX Spectrum, og utvikleren nevner Manic Miner og Jet Set Willy som inspirasjonskilder.

For noe ganske annet kan du teste flash-leketøyet Seasons with Thomas, skapt av mannen bak det herlige lille spillet Windosill. Webspillet Loneliness leverer en helt annen type opplevelse igjen.

Har du sett disse amatørvideoene av uidentifiserte flygende objekter som verserer på nettet? I UFO On Tape kan du lage din egen, ved å følge en UFO med kameraet ditt.

Trajectory (PC og Linux).

Klassiske Scorched Earth er fortsatt en favoritt hos mange. Trajectory (PC og Linux) har hentet inspirasjon fra den gamle traveren, men har sin egen interessante vri. Du og motstanderen befinner dere nemlig på hver deres planet, og dermed tilbyr tyngdekraften helt andre utfordringer enn i originalspillet. Dessuten foregår handlingen i sanntid, noe som gjør spillet en del mer hektisk enn Scorched Earth.

Det får holde for denne uken, men sjekk som vanlig forrige ukes artikkel for flere nettdistribuerte godsaker.

Siste fra forsiden