Uncharted for PlayStation 4 er avslørt

Mystisk trailer fra Naugthy Dog hinter om pirateventyr.

I dag lanseres PlayStation 4 i USA, og de første kjøperne har allerede fått hendene i Sonys nye system. Som seg hør og bør holdt den japanske elektronikkgiganten også en liten lanseringsfest, og der kunne de stolt presentere en teaser-trailer fra et nytt spill i Uncharted-serien.

Det nye spillet presenteres som et Uncharted-eventyr for PlayStation 4, men har ikke fått noe navn enda. Vi vet med andre ord ikke om det blir en direkte oppfølger eller ikke. Det eneste utvikler Naughty Dog vil fortelle om spillet er at de planlegger å fortsette i samme stil som før, og levere «det beste innenfor historiefortelling, figuranimasjoner, teknisk innovasjon og grafikk».

Tilbake til 1700-tallet?

I traileren flytter kameraet seg langsomt over et gammelt kart, mens en ukjent og tilsynelatende svært bitter mann leverer en monolog om hvordan han ble forlatt og tydeligvis dolket i ryggen. Men etter å ha vært «levende begravd» i femten år er han tydeligvis tilbake, og skal hevne seg.

Det første kjennemerket vi legger merke til på kartet er Kapp det gode håp, på sydspissen av Afrika. Like etter dukker teksten «Evry betrayed us all» opp på kartet, før vi fortsetter til Madagascar utenfor Afrikas østkyst. Det hele ender med en X over øya Ile Sainte-Marie.

Ile Sainte-Marie var et kjent tilholdssted for pirater på 1600 og 1700-tallet, og en av de mest kjente piratene som opererte i farvannene rundt var en mann ved navn Henry Every. Han ble blant annet kjent som piratenes konge, og sto blant annet for en svært blodig kapring av flåten til den Mogulkeiseren Aurangzeb.

Her røvet de til seg store mengder gull og diamanter, men kapringen førte også til at de ble etterlyste flyktninger. Every ble en jaget mann, og forsvant sporløst i 1696. Skatten hans ble ikke funnet.

Øya Sainte-Marie skal også ha huset en piratkoloni ved navn Libertatia, men det finnes ingen beviser på at denne virkelig har eksistert. Det som skal ha vært koloniens motto, «For God and Liberty», dukker imidlertid opp på kartet – så i det nye Uncharted-spillet eksisterer den sannsynligvis.

På kartet står også den latinske setningen Hodie Mecum Eris In Paradiso, som er et bibelsitat – «I dag skal du få være med meg i Paradis». Dette var ifølge Lukas-evangeliet et av Jesu siste ord, og ble sagt til en forbryter mens Jesus hang på korset. Libertatia-piratene skal ha vært svært religiøse, og ønsket å bygge et slags anarkistisk paradis.

Mer traileranalyse kan du finne på PlayStation Lifestyle. Det forrige store kapittelet i Uncharted-serien kom i 2011, og ble svært godt mottatt av vår anmelder.

Siste fra forsiden